Svag start fällde LUGI

LUGI tog bussen till Eskilstuna med ambitioner om en tredje raka seger. Men gästerna halkade efter från start och fick se sig besegrade.
– De lyckades med sitt försvarsspel samtidigt som vi inte hittade rytmen i vårt anfallsspel, summerade Casper Käll till CMore efter slutsiffrorna 33–29 (18–12) i Eskilstuna.

Det tog ett tag innan vitklädda LUGI hittade rätt i bortamatchen mot Eskilstuna Guif. Först i den sjätte minuten rasslade nätmaskorna för LUGI efter att före detta Guif:aren Fredrik Olsson testade från distans.

Vid det laget var Guif redan uppe i en tvåmålsledning. Till följd av bommade lägen och instabilt försvarsspel växte sig uppförsbacken allt större under första halvlek.

I halvtid låg LUGI under med sex mål. Såväl bakåt som framåt saknades skärpan. Guifs Daniel Freyr Andrésson vann målvaktsmatchen och noterades efter slutsignal för 14 räddningar.

Guif vann även kontringsmatchen med sex omställningsmål kontra LUGI:s fyra. Anledningen stavades framför allt hemmalagets utgrupperade försvarsspel som ställde Casper Käll och kompani på nio meter.

– De lyckades med sitt försvarsspel samtidigt som vi inte hittade rytmen i vårt anfallsspel, analyserade Casper Käll till CMore.

Bakåt hade LUGI stora problem med niometerslinan Marcus Ekman, Eric Johansson och Erik Persson. I synnerhet de två sistnämnda som svarade för 15 mål tillsammans.

I andra halvlek drog Theo Übelacker och Casper Käll ett stort lass. I Karl Wallinius frånvaro tog de för sig och skrev in sig 13 gånger totalt i målprotokollet. En siffra som motsvarade knappt hälften av LUGI:s mål. Detta trots att Käll mer eller mindre punktmarkerades matchen igenom.

– Det är tråkigt att sitta på buss i sex timmar och sen bli punktad. Men det är del av sporten, menade en besviken Käll till CMore efter förlusten.

Med knappt åtta minuter kvar av matchen var ställningen 27–25 till Guif. Men efter ytterligare slarv och oskärpa avgjorde Eskilstuna genom fyra raka mål. Tungt för LUGI som trots underläge i 60 minuter hade en bra chans till poäng.

Slutresultatet fastställdes av Carl Möllerström till 33–29. Nästa match för LUGI spelas nästa vecka på tisdag då man gästar HK Aranäs.

Eskilstuna Guif – LUGI 33–29 (18–12)

Målskyttar, LUGI: Theo Übelacker 7, Casper Käll 6, Isak Persson 3, Fredrik Olsson 3, Axel Andersson 3, Niclas Paradis 2, Carl Möllerström 2, Hugo Forsberg 2, Viktor Hallén.

Utvisningar, Eskilstuna Guif: 1×2 min. LUGI: 2×2 min.

Arkivfoto: Bildbyrån