Svag avslutning fällde LUGI

Det blev ingen fjärde raka seger i Handbollsligan. Istället bröts LUGI:s vinstsvit i årets sista match hemma mot IK Sävehof. 29–34 skrevs förlustsiffrorna.

Inledningsvis var det dock LUGI som fick den bästa starten. Hemmalaget spelade sig till fina lägen och gick tidigt upp i ledning.

Men dagens gäster, IK Sävehof, var också på hugget. Ledda av lagkaptenen Jonathan Edvardsson sårade de LUGI:s försvar gång på gång.

Landslagsmannen Edvardsson noterades för tre mål och fem assist i en jämn första halvlek.

Paussiffrorna skrevs 13–15 i Sparbanken Skåne Arena. Hos de vinröda var det högernian Theo Übelacker som stack ut i positiv bemärkelse. Med totalt nio mål fick även Übelacker priset som LUGI:s bästa spelare.

– Jag tycker vi får till det bättre mot slutet av första halvlek. Men det finns mycket att jobba på till den andra, kommenterade Übelacker till CMore i halvtid.

LUGI fick sedan en god start på andra halvlek. Målskyttet var jämnt fördelar mellan hemmaspelarna som dessutom fick bättre träff bakåt.

I den 40:e minuten skilde det en boll mellan lagen. Fyra minuter senare var LUGI i ledning då Karl Wallinius sköt in 24–23.

– Jag tycker vi gjorde en bra start på andra halvlek och hämtade upp underläge till ledning, kommenterade Übelacker till CMore efter matchen.

Som mest ledde LUGI med 26–24 innan Sävehof vände på ställningen. En svag avslutning fällde LUGI som i övrigt gjorde en fin insats.

– Det är surt såklart. Sävehof hade de extra procenten på slutet och kunde dra i från, fortsatte Übelacker.

Siffrorna skrevs till slut 29–34 efter att båda lagen väntade på slutsignalen. Därmed är LUGI:s segersvit på tre matcher över.

Nu väntar som bekant ett månadslångt landslagsuppehåll innan Handbollsligan drar igång igen. Den 2 februari är nästa speldatum då HK Varberg väntar på bortaplan.

LUGI – IK Sävehof 29–34 (13–15)

Målskyttar, LUGI: Theo Übelacker 9, Isak Persson 4, Karl Wallinius 4, Axel Andersson 4, Fredrik Olsson 3, Carl Möllerström 2, Casper Käll 2, Hugo Forsberg.

Utvisningar, LUGI: 3×2 min. IK Sävehof: 2×2 min.