Storseger för LUGI mot BK Heid

Efter en något knagglig inledning av SHE, med endast tre inspelade poäng och en tabellplacering en bit ner, så tog LUGI två välbehövliga pinnar i mötet med BK Heid. Seger med 37-22 och ett litet skutt uppåt i tabellen.

Men många spelare fortfarande på skadelistan, så har de vinröda inte alls fått den start på SHE som man säkert hade önskat. Nu är visserligen Clara Lerby snart på planen igen, men det saknas  en del tongivande och rutinerade spelare i uppställningen. Bella Gulldén, Filippa Hall, Hanna Popaja är några av de som saknas just nu. Nu anslöt den danska kantspelaren Tania Knudsen från Randers, vilken var ett välkommet besked när det ser ut som det gör på skadefronten.

I kvällens match, så inledde hemmalaget riktigt bra. Ledning med 4-1 innan gästernas målvakt, Clara Wolf, kom igång och tog en hel del frilägen. Men LUGI fick till slut hål på henne och drog ifrån till 11-6 innan Heid tog matchens första timeout. Hemmalaget fortsatte dock att trampa på och ryckte ifrån i målprotokollet fram till en betryggande ledning med 18-9. Bortalaget snyggade sen till siffrorna en aning till 18-11, vilket också blev paussiffrorna. Bästa målskytt i hemmalaget i första halvlek blev Cornelia Dahlström med sina 6 mål.

Inledningen av andra halvlek blev en häftig uppvisning i snabba avslut av hemmalaget. Efter 10 minuter hade man ryck till sig en ledning med hela 28-15 och det var främsta Cecilie Bjerre och Cornelia Dahlström som höjde tempot, så att bortalaget fick svårt att hänga med.

Det var till slut inget snack om vem som skulle gå segrande ur kvällens batalj. Hemmalaget fortsatte att ösa på och vann komfortabelt med hela

Heids bästa spelare för dagen blev som väntat målvakten Clara Wolf. Tyvärr för gästerna, så var det inte mycket som stämde i övrigt. Många tekniska fel som bäddade för snabba LUGI-omställningar.

Cornelia Dahlström stod för 8 mål i matchen

I hemmalaget var det Bjerre (10 mål) och Dahlström (8mål) som stod för mycket framåt. Glädjande också att se nyförvärvet Tania Knudsen stå för 5 mål. Priset som bästa spelare gick dock till målvakten även i hemmalaget, Victoria Solli Berg, som gjorde en riktigt stabil insats mellan stolparna. Även i övrigt såg det bättre ut för LUGI än tidigare. Ljusglimtarna från matchen mot Skuru var kvar och gav hopp om en bra fortsättning.

Nästa match i SHE spelar LUGI den 14/12. Innan dess ska man klara av två matcher i European Cup den 4/12 och den 11/12. Observera att hemmamatchen den 11/12 spelas i Baltiska hallen i Malmö.