Storseger för LUGI mot BK Heid

LUGI Dam tog sin andra raka seger när man på onsdagskvällen besegrade BK Heid på bortaplan med hela 34-16. LUGI var det klart bästa laget och hemmalaget hade ingenting att sätta emot idag. Bästa målskytt i LUGI blev Clara Lerby med 9 mål.

Lerby hade stor show i början av matchen, när hon stod för 4 av LUGI’s 6 första mål. Då hann hon ändå med att missa en straff också. I övrigt så tog gästerna kommandot rejält i inledningen och när ljustavlan visade 3-8, så tog Heid matchens första timeout. Då visade matchuret ca 15 minuter. LUGI saknade Bella Gulldén idag, men glädjande var det att åter se Cornelia Dahlström, Sabina Jacobsen och Emma Ekenman Fernis på planen. Och alla tre hade noterats i målprotokollet när LUGI gjorde sitt tionde mål efter 18 minuter. Nästa timeout för hemmalaget kom efter 25 minuter, när LUGI hade dragit ifrån till 13-4. Halvleken avslutades med tre LUGI-mål och därmed ledning med 16-4 i paus. Som siffrorna visar, så var gästerna totalt överlägsna. Att man hade åtta olika målskyttar under första 30 visar också på en fin bredd i truppen.

Naturligtvis så var matchen redan avgjord, även om LUGI drog ner lite på tempot, och efter halva andra halvlek, så var det 24-9 i LUGI-favör. Och efter 60 minuter hade bortalaget gjort 34 mål, medan hemmalaget snyggade till siffrorna och landade på 16 mål.

Stor klasskillnad på lagen och LUGI visade att man kanske kommit ur den ganska långa formsvacka som man varit fast i. Idag visade man i alla fall spelglädje och stundtals riktigt bra spel. Lerby med sina 9 mål hade såklart en bra dag på jobbet. Cecilie Bjerre visade också stundtals att skotten börjar hitta rätt igen. Men som helhet en fin laginsats och en skön hemresa till Lund.

Sabina Jacobsen stod för tre mål framåt och ett fint försvarsarbete bakåt

Som sagt, välbehövliga poäng in på LUGI-kontot och kanske lite arbetsro för vinrött efter en hyfsat tung höst och vinter. Nu har det ju varit en hel del uddamålsförluster och en del otur (om vi ser med LUGI-ögon), men tabelläget talar ju sitt tydliga språk. Skador och sjukdomar har ju också ställt till det. Varje poäng är superviktig nu, dels för att undvika kvalspel och kanske till och med för att kunna knipa en av de 8 slutspelsplatserna.

Redan på lördag väntar nästa match. Då heter motståndet Skuru. Den matchen spelas kl 14 i Arenan i Lund. Nya poäng att kämpa om i jakten på en slutspelsplats.