Steven Plucnar inför Hammarby

En sjundeplats står på spel när LUGI ställs mot Hammarby i grundseriens sista omgång. Vi tog ett snack med Steven Plucnar Jacobsen inför kvällens match.
– Vi får en mycket bättre chans i slutspelet om vi vinner mot Hammarby, säger mittsexan.

LUGI har visat upp en stigande form under den senaste månaden och tagit fyra segrar på de fem senaste matcherna. Det har bidragit starkt till att de vinröda fixade en plats i slutspelet.

– Det känns bra för vi ska komma ihåg situationen vi var i början av säsongen. Det har varit en säsong som gått upp och ner, men jag tycker att vi har visat bra moral och mentalitet under de senaste månaderna. Efter uppehållet hade vi det lite tuffare igen, men nu har vi hittat tillbaka. Men vi ska inte vara nöjda med detta. Vi kan bli ännu bättre, säger Steven Plucnar Jacobsen.

I den senaste matchen gjorde den danske mittsexan fyra mål när LUGI besegrade HK Malmö med 28–22 i Baltiska hallen.

– Det var en bra insats av oss. I de senaste matcherna har vi haft ett mycket bra försvarsspel och samarbete med Victor Hedberg i målet. I matchen mot Malmö fick vi bättre utdelning i anfallsspelet också. Vi hade det tufft mot Hallby, men hittade bra offensiva lösningar senast. Överlag kändes det mycket balanserat.

Steven Plucnar Jacobsen kom till klubben i somras och har snart spelat en säsong för LUGI. 21-åringen har varit en viktig kugge i försvarsspelet och dessutom bidragit med 50 mål framåt.

– Det känns riktigt bra. När man kommer utifrån som dansk vet man inte riktigt vad man ska förvänta sig. Vi har många bra människor i klubben och killarna i laget har varit fantastiska, så jag trivs bra. Det har varit en rolig uppgift både som person och som handbollsspelare.

LUGI är redan klara för slutspel, men den sista matchen i grundserien mot Hammarby är allt annat än meningslös. Matchen avgör nämligen vilket lag som slutar sjua eller åtta i tabellen – och därmed slipper möta Sävehof i kvartsfinal.

– Det är faktiskt en väldigt viktig match. Om vi slutar sjua får vi möta IFK Kristianstad eller IFK Skövde, men om vi förlorar mot Hammarby får vi möta Sävehof som vi haft tufft emot. Vi får en mycket bättre chans i slutspelet om vi vinner ikväll.

Vad tycker du om Hammarby som motstånd?
– De spelade i allsvenskan förra året och när vi mötte dem i premiären hade vi det tufft. De har ett rutinerat lag med flera spelare som gör det bra i Handbollsligan. Vi ska hålla oss till vår gameplan, mycket handlar också om det mentala där vi ska hjälpa varandra, avslutar Steven Plucnar Jacobsen.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.