Stark vinst i premiärmatchen av ATG Svenska Cupen

Bild: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Igår var det premiärmatch för LUGI Dam i ATG Svenska Cupen i en bortamatch mot BK Heid. LUGI var starkare genom hela matchen och Heid kunde inte hota. Efter sista matchminuten stod det klart med en vinst på 28-40 till LUGI.

Båda lagen började med tre shoot-outs var då de båda spelar i SHE. Redan här tog LUGI ledningen med 2-3. LUGI hade en bra effektivitet och ett bra försvarsspel och ledde genom hela matchen. Två spelare som stack ut lite extra i gårdagens match var Olivia Löfqvist och Clara Lerby som även stod för lagets flesta mål. Clara gjorde en stark comeback efter ett års frånvaro på grund av en korsbandsskada. Hon gjorde nio mål på nio försök och fick priset som matchens lirare.

På onsdag, den 25e augusti kl 19.00 möter LUGI – Ystads IF HF på bortaplan och avslutar sitt gruppspel med en hemmamatch mot HK Drott den 28e augusti kl 14.00 på Sparbanken Skåne Arena.

– Det är alltid roligt att vinna och det blev verkligen en fullträff för oss! Våra många unga spelare fick samtliga komma in och känna på SHE motstånd, vilket är väldigt värdefullt för dem. Sen gör de etablerade spelarna ett otroligt stort jobb och vi fick se flera individuellt fina prestationer. Men idag var det kollektivet som var bättre än motståndarna och kollektivet som lät individer få glänsa. Som det ser ut väntar nu gruppfinal mot Ystad på onsdag, vilket kommer bli riktigt kul!, säger Kenneth Andersson, huvudtränare och Sportchef.

 

Slutresultat: 28-40 (15-23)

Bästa målskyttar: Olivia Löfqvist 10, Clara Lerby 9 och Emma Navne 7.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.