Stark upphämtning räckte inte för LUGI

Efter bortamatchen mot Alingsås var det nu dags för hemmapremiären för herrlaget. Motståndare är laget från Stockholm Söder,  Hammarby. Hammarby imponerade i sin första match och vanna mot HK Malmö. Och att Hammarby var starka visade man stundtals i Arenan också. Segermarginalen för Hammarby blev 3 mål, 33-36.

I början av matchen följdes lagen åt i målprotokollet till 7-7. Då hade 12 minuter gått av matchen. I LUGI spelade Axel Månsson med självförtroende både med assist och mål. Efter 12 minuter så gjorde Hammarby ett ryck till 9-12. LUGI tog timeout men målskillnaden ökade till 10-15. Publiken som bestod av 1127 personer började hänga med mungiporna. Men LUGI kom tillbaka till 16-18 som blev 16-20 i halvlek. Förutom Månsson glänste den andra Axeln med efternamnet Andersson stundtals. Även Måns Simonsson och Anton Sandström får godkänt framåt. Men man hade stora problem med Hammarbys M6 Alexander Morsten.

Andra halvlek började mörkt för LUGI. Efter 12 minuter hade Hammarby en ledning med 19-28 det vill säga 9 mål. LUGI höll målskillnaden i ca 10 minuter till men sedan började LUGI en upphämtning och efter 25 minuter var det endast 4 måls skillnad. Nu var det Hammarbys tur att ta timeout. LUGI fortsatte med ett bra spel men kom ej ikapp. Matchen slutade 33-36 där Axel Månsson avslutade med ett straffmål. Båda Axlarna skötte sig bra framåt i andra halvlek. LUGI förbättrade sitt försvarsspel i slutet. Så man kan säga de första 10 minuterna och de sista 10 minuterna är det fullt godkänt av LUGI. Båda mittsexorna Kragh Thomsen och Hesslekrans gjorde en fullt godkänd insats. André Tuzov gjorde också en godkänd andra halvlek.

Sammanfattningsvis kan man säga att det inte går att vinna med 36 insläppta mål men det går att vinna med 33 gjorda mål.

”Vi visar de sista 10-15 minuterna att vi kan spela bra handboll men vi måste jobba ihop mer och lyfta varandra mentalt” sade ansvarig tränare Nemanja Milosevic efter matchen.

”Det verkar som vi inte tror på oss och det” menar lagkapten Adrian Hesslekrans.

Fakta: LUGI hade 5 utvisningar medan Hammarby hade 3. LUGI hade 8 målskyttar och Hammarby 10.

Matchens lirare i LUGI blev Axel Månsson och Alexander Mortsen i Hammarby (8 spelmål).

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 8, Axel Andersson 7, Anton Sandström 4, André Tuzov 3, Mads Kragh Thomsen 3, Adran Hesslekrans 3, Måns Simonsson 3, Assar Kammenhed 1, Oskar Davidsson 1

Domare: Jasmin Kliko och Rickard Canbro

Publik: 1127

På torsdag 28 sept kommer Eskilstuna Guif till Lund. Det blir ett möte mellan de gamla parhästarna Nemanja Milosevic och Zoran Roganovic (tränare Guif). Välkommen till en spännande match i Arenan kl 19:00