Stark upphämtning ledde till oavgjort i slutspelskamp

Biblioteket hade stängt och istället var det i Idrottshallen som den dramatiska matchen som gäller sista slutspelsplatsen spelades. Och det med en fantastisk stämning och uppslutning som nästan var i fornstora dar. Spännande från början till slut där LUGI gjorde en stark upphämtning från 3-målsunderläge till oavgjort. 23-23 slutade matchen mot Redbergslid.

LUGI fick en bra start och ledde direkt med 3-0. Men RIK arbetade sig närmre och närmre och kvitterade när det återstod 40 sek av första halvlek. RIK-s målvakt Kristian Zetterlund var riktigt duktig i målet och räddade både frilägen och straffkast. Från LUGI var det klart godkänt från Casper Käll men även  Karl Wallinius och Lucas Pellas var med i målprotokollet. Jämfört med LUGI:s två senaste matcher så var det helt annat go och färre tekniska fel. Ett klart steg framåt.

I andra halvlek fick RIK ett par måls ledning som gjorde att LUGI fick jaga. Vid tre tillfällen så var RIK upp i en tremålsledning där den senaste var vid ställningen 19-22 när det återstod 8 min. LUGI hade fram till des missat ytterligare straffkast vilket gjorde att några spelare kanske tappade lite av självförtroendet. Men när det återstod 8 minuter så tog LUGI tag i sitt spel, framför allt försvarsspel och man kvitterade till 23-23 när det återstod 2 min. Båda lagen hade sedan ytterligare anfall men försvarsspelet i båda lagen satte stopp för målskytte då.

– Vi gjorde en bra start och en bra avslutning i matchen säger en inte helt nöjd Tomas Axnér. Men det är ju viktigt att vi i alla fall fick en poäng med oss. Man får inte missa så många klara målchanser som vi gjorde idag. Sedan är deras målvakt mycket duktig samt att de har Tobias Johansson som är Handbollsligans bästa H9 säger Tomas Axnér.

Lucas Pellas jagar på i toppen på skytteligan i Handbollsligan. När han satte sitt femte mål idag var det också mål nr 500 totalt i LUGI.

– Vi missar för mycket, man får inte missa 4 straffar. Sedan var det superkul att spela här i Idrottshallen, härlig stämning med egen hejarklack. Får hoppas det fortsätter så säger också en något besviken Lucas efter matchen.

Men det var nog Redbersglid som mer kände av detta resultat som en förlust efter att de haft ledningen i stort sett hela andra halvlek.

Casper Käll matchens lirare

Bäste spelare i RIK blev Tobias Johansson men som nämnt tidigare så var också deras målvakt Kristian Zetterlund värd en uppvaktning efter matchen. I LUGI blev Casper Käll utsedd. Försvarskillarna Sjöbrink och Paradis var stundtals väldigt bra idag, speciellt i slutet av matchen.

Målskyttar LUGI:

Lucas Pellas 5, Karl Wallinius 5, Casper Käll 4, Carl Möllerström 2, Theo Übelacker 2, Philip Jonsson 2, Isak Persson 1, Niclas Paradis 1, Markus Sjöbrink 1

LUGI hade 1 utvisning

Domare: Richard Canbro och Joakim Lindbratt

Publik: 1436 (Kändes som 2000)

/Lars-Erik Nilsson

Bilder från matchen

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.