Stark hemmaseger mot IFK Skövde

Simon Sejr och Isak Persson var stora segerorganisatörer när LUGI tog sin andra raka vinst i Handbollsligan. Under måndagen besegrades IFK Skövde med 26–21 i Sparbanken Skåne Arena.

LUGI kom till spel utan avstängde Casper Käll men i truppen var både Theo Übelacker och Axel Andersson tillbaka, samtidigt som Hugo Forsberg fick chansen som mittnia. De vinröda visade upp ett aggressivt försvarsspel från start och redan i fösta anfallet blev Skövde avblåsta för passivt spel.

Simon Sejr storspelade i målet och efter 17 minuter hade dansken gjort tio räddningar som bäddade för att LUGI kunde ta kommandot. Hade inte Håvard Åsheim i Skövde-målet också stått för några räddningar hade ledningen kunnat vara större än 8–5 med tio minuter till halvtid.

Första halvleken var målsnål och Skövde fick slita hårt för att få fart på målskyttet. Sejr fortsatte att rada upp räddningar och framåt stod Isak Persson för flera vackra kantmål. 20-åringen avslutade sedan första halvlek med att göra mål från straffpunkten och såg därmed till att LUGI kunde leda med 12–9 i paus.

– Jag tycker att vi är med bra idag. Vi har bara släppt in nio bollar och det är jättebra mot ett lag som Skövde. Vi får mycket bra lägen framåt och har chansen att göra fler mål, men vi har missat några chanser också, sa Isak Persson till C More i halvtid.

I början av andra halvlek hade LUGI svårt att få till anfallsspelet och bjöd in Skövde i matchen efter flera tekniska fel. Motståndarna var nära att komma ikapp, men två mål från Theo Übelacker och fortsatt leverans från en glödhet Isak Persson gjorde att ledningen höll sig intakt.

Flera räddningar av Simon Sejr gav laget ny energi och med sju minuter kvar gick LUGI upp i en femmålsledning, bland annat efter flera fullträffar av Hugo Forsberg. Avslutningen var något svängig, men LUGI behöll avståndet och kunde vinna med 26–21.

– Det var jättefint att vinna. En riktigt bra prestation av laget och jag får även säga tack till försvaret. När man får göra några räddningar i början och få en bra känsla blir det svårt för det andra laget att göra mål, sa Simon Sejr till C More efter slutsignalen.

I nästa match ställs LUGI mot Alingsås HK på bortaplan. Matchen spelas den 27 december klockan 15.30.

LUGI – IFK Skövde 26–21 (12–9)

Målskyttar, LUGI: Isak Persson 10, Hugo Forsberg 5, Theo Übelacker 4, Axel Andersson 3, Carl Möllerström 2, Karl Wallinius, Fredrik Olsson

Utvisningar, LUGI: 3×2. IFK Skövde: 8×2