Stadium i långsiktigt partnerskap med LUGI

Foto från vänster: Oscar Esbjörnsson, Patrik Bengtsson, Jakob Stenberg & Glenn Larsson. 

Vi i LUGI är stolta att nu kunna offentliggöra vårt samarbete med Stadium som vår nya partner och leverantör av träningskläder, matchkläder och material för vår verksamhet.

Ett femårigt avtal mellan LUGI och Stadium är nu klart och båda parter ser nu fram emot att aktivt få arbeta tillsammans för att främja ett aktivt, roligt och hälsosamt liv för alla – med ett stort fokus på hållbarhet.

Stadium menar att på samma sätt som vi behöver vara i balans måste även vår miljö vara det. Stadium som började som ett litet familjeföretag har växt och blivit en av de största sports retail-företagen i norra Europa. Deras mission är att inspirera och ge fler människor möjlighet till ett aktivt liv och öka den positiva påverkan som hälsa och välmående har. Det målet vill Stadium uppnå genom att få fler människor att röra på sig, främja jämställd idrott samt skapa förutsättningar för allas rätt till ett aktivt liv.

Stadium har även satt ett strategiskt mål där de vill reducera sitt totala klimatavtryck med 50 procent till 2030, med ett delmål att till 2025 minska klimatavtrycket på sina egna varumärken med 50 procent samt bli klimatneutrala inom sin egen verksamhet. Detta bland annat genom att ha startat upp Second Hand i samarbete med Tradera, uthyrning i vissa butiker samt forskningssamarbeten för att fortsätta utveckla kläder och produkter med miljövänliga produktionsprocesser av återvunnet och hållbart material.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Stadium från och med säsongen 21/22 är LUGI’s officiella sportleverantör. Ett samarbete vi ser fram emot både gällande LUGI som handbollsförening och även Sveriges häftigaste handbollsevent, Lundaspelen. LUGI är en stor och framstående Handbollsförening i Norden med stor bredd på ungdomssidan med ett Dam- och ett Herr-lag i handbollens finrum. Vi ser fram emot att bryta ny mark tillsammans i detta samarbete, säger Glenn Larsson, säljare på Stadium.

Likt Stadium, är LUGI’s syfte att vara en organisation som gör skillnad i samhället genom vår verksamhet. Vi knyter samman barn och ungdomar oavsett bakgrund och att som förening, medlem, partner eller supporter har en tydlig tillhörighet i föreningen samt är med och bidrar till ett bättre samhälle. LUGI arbetar även ständigt mot att främja jämställdhet samt göra handbollen tillgänglig för alla, men även med ett miljöansvar där vi aktivt skapar en grundtanke hos alla medlemmar samt aktiviteter för att främja återvinning och minska klimatpåverkan.

– Vi är fantastiskt glada över att ha attraherat Stadium till att bli partner och leverantör till klubben. Stadiums sätt att tänka och engagera människor i en aktiv livsstil, samt deras engagemang i föreningslivet gör att vi ser dem som en naturlig partner för oss att samarbeta med. Vi ser att vår tränings- och klubbprofil är en bidragande del till att skapa ökad gemenskap och tillhörighet för både barn som för vuxna. Vi ser med tillförsikt fram emot en härlig första säsong tillsammans, säger Patrik Bengtsson, klubbchef i LUGI HF.

Läs gärna mer om Stadiums hållbarhetsarbete HÄR

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.