Snöplig förlust mot IFK Ystad

En på förhand jämn handbollsmatch inleddes ännu jämnare än man kunde förutspå. Anton Hagvall i hemmamålet och Måns Landgren i bortamålet turades om med den ena spektakulära räddningen efter den andra. Det var frilägesräddningar, straffräddningar och räddningar på stenhårda skott och det dröjde drygt fem minuter innan nollan skulle spräckas.

Lagen följdes åt för det mesta i den första halvleken som bjöd på mycket kamp, och inget lag släppte egentligen till några onödiga målchanser. IFK Ystad tog en liten ledning mot slutet men LUGI kom tillbaka och kvitterade till 10-10 inför halvtidsvilan.

I den andra halvleken fortsatte IFK Ystad sitt fina försvarsspel och Måns Landgren steppade upp ytterligare i målet. Hemmalaget fick inte samma träff i sitt försvarsspel och fick inte räddningarna med sig i samma takt som i första halvlek vilket föranledde ett litet IFK Ystad ryck till 10-13.

LUGI kämpade sig ändå ikapp igen och tog sig även förbi gästerna med ett mål innan det blev utjämnat igen.

Vid ställningen 20-20 fick LUGI en rejäl chans att rycka då man fick spela med en man mer, men återigen fick IFK Ystad med sig bonusräddningarna vilket istället gav gästerna en ny ledning.

LUGI kämpade förgäves och hade heller inte marginalerna med sig denna derbykväll och matchen slutar med förlust 23-27.

Karl Wallinius fick priset som bästa hemmaspelare.

LUGI-IFK Ystad 23-27 (10-10)

Målskyttar LUGI: Karl Wallinius 4, Isak Persson 3, Casper Käll 3, Theo Übelacker 3, Fredrik Olsson 2, Carl Möllerström 2, Lucas Pellas 2, Marcus Sjöbrink 2, Linus Eriksson-Lilja 1, Nikola Stefanovic 1