Skuru spräckte LUGI-sviten

Efter fem raka vinster i SHE, så sprack den fina sviten idag i bortamatchen mot Skuru. Hemmalaget vann till slut med 34-16 efter pausledning med 18-8. Tyvärr tvärstopp för LUGI, som inte hade mycket att sätta emot ett starkt Skuru denna dagen.

Början av matchen såg ok ut. Fartfyllt och bra utdelning både framåt och bakåt. Men vid ställningen 4-4 tog det stopp för gästerna från Lund. Fem raka mål av Skuru under två oturliga LUGI-utvisningar och plötsligt var ställningen 9-4 i hemmafavör. Efter det fick inte LUGI riktigt ordning på varken anfall eller försvar. En del stressade avslut, som tillät hemmalaget att göra det som man är så bra på, nämligen att ställa om snabbare till anfall än vad de flesta motståndare hänger med i. Det går snabbt och laget får allt som oftast också utdelning.

En tung halvlek för LUGI, där man endast orkade med 8 mål framåt. Inte mycket att säga om. Skuru gjorde en otroligt bra halvlek och med sitt utgrupperade försvar, med Alexandra Bjärrenholt längst fram, störde man LUGI till mängder av misstag. Skuru är sedan otroligt effektiva framåt också och kommer till avslut i nästan varje anfall. Laget gör sällan några misstag i sitt anfallsspel.

Tyvärr kändes matchen avgjord när spelarna gick ut på plan för andra halvlek. Och det blev också en transportsträcka för hemmalaget, som till slut vann med hela 34-16 mot ett LUGI, som inte riktigt räckte till idag.

De flesta vet nog att Skuru på bortaplan är en av årets absolut svåraste matcher. Med spelare som Alexandra Bjärrenholt, Vilma Matthijs Holmberg och storskytten Ulrika Olsson, 10 mål idag, är laget svårstoppat och kan mycket väl vara med och tampas om en finalplats så småningom.

Isabella Mouratidou var tillbaka i LUGI-målet (arkivbild)

LUGI ska ändå ha en eloge för att man fortsatte att försöka. Man provade bland annat att spela 7 mot 6 ett tag. Glädjande var också att vi fick se Isabella Mouratidou i målet igen. Hon avlöste Hanna Popaja efter ca 10 min i andra halvlek.

LUGI hade två fem-målsskyttar i matchen, Tyra Axnér och Beatrice Nilsson.

LUGI spelar nästa match på fredag hemma i Arenan. Då mot formstarka Önnered. Den matchen går att se på Sportkanalen och på C More kl 18.45. Bara att ta nya tag!