Skadedrabbat LUGI föll mot Skara

Ett sedan tidiga redan decimerat LUGI föll borta mot Skara HF med 22-27 i dagens match i SHE. Idag fick även spelmotorn Emma Navne se matchen från sidan på grund av hjärnskakning. Det blev ett för tungt avbräck för LUGI, som inte riktigt fick spelet att stämma.

En mängd tekniska fel varvat med lite oskärpa i avsluten präglade LUGI´s första halvlek. Ändå hade LUGI kontakt i paus, då hemmaledningen stannade vid 13-10. Tyra Axnér och Julia Eriksson fick bära ett tungt lass på nio meter i Navnes och Flodmans frånvaro, men gjorde det bra. Även Hanna Popaja hade en lyckad första halva av matchen. Halvleken gick ändå till Skara. Bra tyngd i anfallen genom främst Mickaela Johansson gjorde att man gick till halvtidsvila med ledning 13-10. Mickaela tillsammans med Tyra Axnér stod för fyra mål vardera under matchens första 30 minuter.

Skara rann iväg en aning i början av andra halvlek, men LUGI var nästan ifatt när nästa ryck kom. Gästande LUGI försökte och försökte, men det gick inte hela vägen fram idag. Skara hade koll på matchen ända in i kaklet och vann till slut rättvist med 27-22. Energin och orken tröt till slut för lundalaget.

Hos hemmalaget var det redan nämnda Mickaela Johansson tillsammans med rutinerade Maja Eriksson som styrde och ställde.Dom hade stor del i att det blev två hemmapoäng idag.

Tyra Axnér blev målbäst i LUGI med 6 mål

I bortalaget var det Hanna Popaja i målet och Tyra Axnér som lyckades bäst. Även Julia Eriksson och Julia Olsson förtjänar ett extra plus idag.

Förhoppningsvis ser vi någon av de skadade spelarna på plan i nästa match för LUGI´s del. Kristianstad kommer närmast på besök i Arenan den 7/10. Bara att ta nya tag!