Sjumålsförlust mot Sävehof

Årets första match för LUGI spelades mot IK Sävehof i Partille. Och återigen var det de gulsvarta som gick segrande ur bataljen. Segersiffrorna för Sävehof skrevs till 29-22. Ändå ett steg framåt jämfört med matchen i Lund under Lundaspelen för LUGI’s del.

Trots en del inledande tekniska fel, så hängde LUGI med riktigt bra i inledningen av matchen. Efter halva första halvlek var ställningen 7-7, sedan LUGI både sprungit bra och utnyttjat sina lägen. Första timeouten togs dock i ett tremålsunderläge vid ställningen 11-8 i hemmafavör. Och Sävehof fortsatte att trampa på och visade upp sin effektivitet och sin bredd. Hemmaledningen i paus var ändå ”bara” 15-11 efter en hyfsad halvlek av gästerna från Lund. Cornelia Dahlström och Mariel Beugels stod för 3 mål vardera hos LUGI under första 30 minuterna. Cornelia, som för övrigt passerat 200 mål i den vinröda tröjan, fortsätter att visa hur viktig hon är för laget.

Inledningen av andra halvlek var målsnål ända tills hemmalaget satte in ett ryck trots att man hade Nina Koppang utvisad. Dags för nästa timeout för att bryta den negativa trenden. Men… Som vi vet, så är Sävehof tunga att möta. Så blev tyvärr fallet även idag. LUGI försökte, men man hade behövt vara ännu mer effektiva framåt för att kunna störa hemmalaget denna afton. En del ramträffar grinade också LUGI-spelarna i ansiktet när man kom till bra lägen. Till slut landade slutresultatet på 29-22 till hemmalaget.

Nu ska man kanske inte vara nöjd efter en förlust och vi vet ju alla att det kommer en del ”måstematcher” längre fram, där man behöver plocka poäng för att slippa kval eller rent av en degradering ner i seriesystemet. Men spelet idag lovade stundtals gott och man höll ändå Sävehof på under 30 mål, vilket inte många lag mäktar med. Så, sammanfattningsvis, en godkänd insats både framåt och bakåt trots förlusten. Bara att bita ihop och komma igen!

Lovisa Delac fick juryns pris idag efter en väl genomförd match. Extra plus till LUGI’s målvakter, Victoria Solli Berg och Anna Danielsson, också.

Nästa match spelar vinrött den 14/1. Då kommer nästa topplag, Skuru, på besök till Arenan.