Sjätte raka förlusten för LUGI

Den dystra trenden fortsatte i derbyt. LUGI orkade inte stå upp mot Ystads IF som tog en klar seger med 28–22 i Sparbanken Skåne Arena.

Det var en jämn inledning på säsongens första Skånederby mellan LUGI och Ystads IF. Lagen följdes åt i målprotokollet under de första minuterna, men efter elva minuter stod LUGI för ett litet ryck när man gick upp i ledning med 6–4. Men överläget blev bara kortvarigt då Ystad stod för tre raka mål och tog över ledningen. Detta stod sig även till halvtid där ställningen var 13–11 till Ystad.

Andra halvleken var tempostark och efter tio minuter hämtade LUGI upp underläget när duktige Assar Kammenhed kvitterade till 16–16. De vinröda hade också chansen att gå upp i ledning när Victor Hedberg stod för några räddningar, men LUGI tog inte chansen i anfallsspelet. Istället tog Ystad kommandot igen och gick upp i en femmålsledning när Simon Nyberg kontrade in 22–17.

LUGI tog timeout, men effekten uteblev. Under de kommande minuterna försvann lagets chanser helt när Ystad gjorde två snabba mål och gick upp i en ännu större ledning. Två kantmål från Axel Andersson tog LUGI något närmare, men ett rutinerat Ystad spelade av matchen och vann med 28–22. Därmed såg konkurrenterna till att LUGI är fortsatt poänglösa i Handbollsligan den här säsongen.

Näta match spelas söndag den 17 oktober när Redbergslids IK gästar Sparbanken Skåne Arena.

LUGI – Ystads IF, 22–28 (11–13)

Målskyttar, LUGI: Axel Andersson 6, Simon Axelsson 4, Casper Käll 3, Fredrik Olsson 3, Assar Kammenhed 2, Adrian Hesslekrans, Theo Übelacker, Isak Persson, Albin Carlsson.

Utvisningar, LUGI: 4×2. YIF: 4×2.