Simon Sejr inför Sävehof

Få målvakter är lika heta i Handbollsligan som 24-årige Simon Sejr. LUGI-målvakten ligger tvåa i målvaktsligan och kommer närmast från en god insats borta mot Alingsås HK.
– Jag känner mig riktigt formstark, säger Sejr inför årets sista match.

På onsdag kväll spelar LUGI:s herrar sin sista match för året. IK Sävehof gästar Lund med fin form i ryggen.

– Det är ett bra lag som har spelat fin handboll på det senaste. Men jag tycker vi har chans att vinna. Vi vill gärna avsluta året med en seger, berättar Simon Sejr som har varit en av LUGI:s bästa spelare den här hösten.

Dansken ligger tvåa i räddningsligan och kan stoltsera med 34,88 MEP-poäng, näst mest av alla målvakter i serien.

– Jag känner mig riktigt formstark. Men allt det där är en blandning av försvar och mig själv. Vi har spelat några matcher där jag känner skyttarna lite bättre. Men känslan är god, absolut, fortsätter Sejr.

Hur skön var söndagens seger mot Alingsås HK?

– Riktigt skön. Det var inte den bästa matchen rent kvalitetsmässigt, men vi höll huvudena kalla genom 60 minuter. Det var starkt att vända på ett fyramålsunderläge. Speciellt med det laget vi hade med oss.

Ni saknade Niclas Paradis, Casper Kväll samt Viktor Hallén som har varit skadad en längre tid…

– Exakt. Det var lite kaos inför bussresan med Paradis covid-19-test som var positivt. Men vi lyckades hålla fokus på matchen. Axel Andersson har gjort det riktigt bra på kanten i Halléns frånvaro. Även Hugo Forsberg och Rasmus Nilsson har presterat väl tycker jag. Rasmus gjorde ju sin första elitmatch från start som trea.

Beskriv bussresan hem från Alingsås?

– Den var go. Det var bra stämning. Jag gissar på att vi hade samma känsla som AHK hade när de besegrade oss i Sparbanken Skåne Arena. Då saknade de nyckelspelare som Daniel Blomgren och Andreas Lang men vann ändå. Nu var det vår tur.

LUGI ligger inför onsdagens match på femteplats i tabellen. Resultatraden i december är minst sagt smickrande då laget har besegrat toppkonkurrenter som Alingsås, IFK Skövde och Ystads IF. Dessutom spelade man oavgjort med serieledarna HK Malmö.

– Det är många som har överpresterat den senaste tiden. Vi har ju tagit 13 poäng på de åtta senaste matcherna, fortsätter Sejr.

På andra sidan årsskiftet väntar matcher mot lag längre ner i tabellen. Hur långt kan det här gå?

– Svårt att säga. De lagen vi har kvar att möta har besegrat topplag. Så vi måste fortsätta köra på. Jobbar vi på samma sätt som vi gjort nu ska det nog gå bra efter VM-uppehållet.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.