Simon Axelsson inför Aranäs

LUGI har inte vunnit på de fem senaste matcherna och siktar på ett trendbrott när Aranäs gästar Sparbanken Skåne Arena. Vi tog ett snack med Simon Axelsson inför söndagens match.
– Att göra mål på våra lägen blir allra viktigast för oss, säger högersexan.

LUGI siktar på att hämta sig efter en tuff derbyförlust. Tidigare i veckan förlorade de vinröda i klassikermötet mot Ystads IF med 29–20. Detta efter att hemmalaget ryckte ifrån i andra halvlek och tog två säkra poäng.

– Vi gjorde en bra första halvlek och skulle väl egentligen leda om vi hade satt dit lägena. Vi stod hyfsat bra bakåt även om vi inte riktigt tag på alla bollar och framåt gjorde vi det bra. Sedan vill man helst bara glömma andra halvlek, säger Simon Axelsson.

Högersexan värvades från AIK inför säsongen och har fått mycket speltid under början av året när Isak Persson varit skadad. Axelsson gör också sin allra första säsong i högstaligan.

– Lagen är mer pålästa och det går snabbare generellt. Det har blivit ett stort kliv, jag trodde inte att det skulle vara så stort. Men det känns kul och jag har fått spela en del nu när Isak Persson inte är tillgänglig. Jag är redo när jag får chansen.

Hur har det känts för egen del under de senaste veckorna?
– För egen del har det känts skit i de två senaste matcherna. Dessförinnan kändes det okej mot Redbergslid och Eskilstuna Guif. Jag skulle inte säga att jag är supernöjd med säsongen, utan jag känner att jag har mycket kvar att hämta.

LUGI har vunnit på de fem senaste matcherna. Vad behöver ni göra för att hitta tillbaka till formen?
– Vi måste sätta våra lägen helt klart. Vi har haft några matcher där målvakterna legat på för hög procent. Andreas Palicka hade väl nästintill 50 procent mot oss och detsamma gäller Erik Hvenfelt i den senaste matchen mot Ystad. Med de siffrorna blir det svårt att vinna matcher, men annars ser det bra ut. Vi måste ha tålamod och tro på det.

Inför helgens möte med Aranäs återstår det sex matcher av grundserien. Simon Axelsson har förhoppningar om att LUGI ska nå slutspel.

– Vi är ett väldigt bra lag och jag tycker att vi har spelat ihop oss. Det är bara att vi inte riktigt orkar hålla uppe den sista biten ibland. De flesta lagen vi möter framöver ligger under eller omkring oss i tabellen, så jag tror att vi har goda chanser att lyckas.

LUGI förlorade mot Aranäs i höstas på tyngsta möjliga sätt. I matchens sista sekund gjorde Jesper Gustavsson mål på frikast och såg till att de vinröda fick åka hem tomhänta. Under de senaste veckorna har Aranäs haft det tuffare med fem förluster på de sex senaste matcherna.

– De är ett lurigt lag. Man vet inte riktigt var man har dem. Aranäs har en bra målvakt och Philip Jonsson på nio meter är bra. Det kommer att bli en rolig match.

Hur viktigt är det att få till en bra insats och få med sig ett bra resultat?
– Jag skulle säga att det är superviktigt. Det kommer att visa lite om vi vill vara med i slutspelet eller inte. Vi måste vinna mot Aranäs.

Vad förväntar du dig för typ av match?
  Jag tror att det kommer at vara en ganska grisig match med mycket fart. Det är svårt att veta på förhand, men det är i alla fall två lag som är i behov av poäng och som kommer att kriga allt för att få dem. Att göra mål på våra lägen blir allra viktigast för oss. Vi spelar bra handboll just nu, vi har bara haft lite oskärpa framför mål.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.