Seriepremiären avklarad!

Matchen började på bästa sätt för LUGI:s del med ett starkt och bra försvarsspel som gav en del enkla mål framåt. 1 mål av Kristianstad på drygt 13 minuter medan LUGI gjorde 6. Men i andra halvlek så blev det till slut för tungt för LUGI:s unga lag. En del tekniska fel plus att Kristianstad spelar med en större tyngd i försvarsspelet så vann Kristianstad med 31-24 efter 10-13 i halvlek.

LUGI:s unga spelare utmanade verkligen det tunga gardet från Kristianstad i början. Casper Käll gjorde en del steginsättningar som lurade bort hemmaförsvaret, Lucas Pellas började med ett niometersmål och utnyttjade en del kontringar. Och nyförvärvet Fredrik Olson lossade sin bössa på ett väldigt starkt sätt som satte lite myror i huvuden på Vranjes team. LUGI vek inte ner sig, hade tålamod i anfallet samt ett bra försvarsspel.

I andra halvlek så märktes direkt att Kristianstad spelade aggresivare men LUGI orkade stå emot i början av andra halvlek. Men när det spelats 40 minuter av matchen så var Kristianstad ikapp.

Någon utvisning och tekniska fel i samband med utvisningar gjorde att Kristianstad kunde göra tre mål på raken i tom bur. Och visst påverkar det ett lag. När väl Kristianstad passerat LUGI i antal mål så var det aldrig någon kamp. Hemmalaget vann till slut med 31-24.

Bra i LUGI var Niclas Paradis och Markus Sjöbrink i försvaret. Framåt var Fredrik Olsson duktig och stod för 7 mål.. Theo Übelacker gick in som en rutinerad spelare och satte 2 st mål. Detta var Theos och Fredriks första matcher i högsta serien! Lucas Pellas var effektiv i målskyttet med hela 5 mål.  Även Isak Persson hade bra utdelning.

Fredrik Olsson stod för 7 mål i sin debut i Handbollsligan

–        Vi spelar bra i första halvlek men sedan gör vi en del tekniska fel som gör att Kristianstad går förbi menar Casper Käll i TV-intervju efter matchen.

–        Jag tycker att vi är bra pålästa hur Kristianstad spelar och så länge vi har kraft kvar så stod vi emot säger Tomas Axnér

–        Sedan slarvar vi en del som gör att Kristianstad får en del enkla mål i andra halvlek. Och de spelar även mer fysiskt i andra halvlek som gör att vi blir av med bollen och kanske väntar på frikast. Det blev 10 kontringsmål i andra halvlek. Menar dock att domarna höll en bra och jämn nivå i hela matchen fortsätter Tomas

–        Jag trodde inte att det var vi som skulle var i ledningen med 6-1 avslutar Tomas.

Det är att ta med sig det positiva till nästa match som är mot Varberg på lördag kl 15:00 i Varberg.