Serbisk landslagsspelare till LUGI kommande säsonger i Handbollsligan

Med en knapp månad är kvar till seriepremiären presenterar LUGI en riktigt spännande värvning i Nikola Stefanovic. Mittsexan född -00 som kommer från RK Spartak Vojput och landslagsspelare i Serbiens U19 OCH U21 har skrivit ett tre-årsavtal med klubben.

– LUGIs strategi är att bygga på klubbens egna talanger med spetsspelare utifrån för hållbara och långsiktiga framgångar. Nu gör vi klart med ytterligare en lovande spelare med spetskompetens som skall komplettera vår redan lovande trupp. Lundapubliken kommer att få se en härlig kämpe som tillsammans med övriga spelare i LUGI kommer att representera sitt landslag i framtiden, det innebär många nutida och framtida stjärnor som vill mycket på plan i Sparbanken Skåne Arena kommande säsong. Vi tror väldigt mycket på vår utvecklingsmodell och de spelare vi idag har i truppen för att kunna etablera oss i toppen på riktigt i internationell handboll också inom de närmsta framtiden, säger Patrik Bengtsson, klubbchef i LUGI.

– Nikola är en spelare vars utveckling jag har följt under en längre tid. I mina ögon är han en av de allra bästa linjespelarna i Europa i sin ålder. Trots sin unga ålder har Nikola redan fått nyttig erfarenhet från spel i den högsta serbiska ligan. Han är en kraftfull spelartyp som vinner kamper med boll på M6. Nikola ska nu i lugn och ro få hitta in i vårt system men på sikt är jag säker på att det är en värvning som kommer gynna båda parter, Tomas Axnér, Tränare LUGI Herr

Nikola som är 190 cm lång och väger 96 kg representerar Serbien i både U19 och en åldersklass över sin egen, i U21. Nikola tackade nej till EM i Spanien för att vara skadefri och pigg i kroppen när han inleder sitt nästa steg i sin handbollsutbildning tillsammans med LUGI – Lunds stolthet.

– Först och främst, LUGI är en välrenommerad klubb. Dom har över tid presterat väldigt bra resultat både nationellt som internationellt, och förhoppningsvis, kan jag bidra med klubbens framtida målsättningar. Det är en stor ära för mig att få chansen att ta mitt nästa steg i karriären i LUGI, Lund och Sverige. Personligen är jag väldigt attraherad av arbetet klubben gör med talangutvecklingen av unga spelare och samtidigt kunna vara med och fightas om medaljer. Alla känner till framgångsrika spelare som kommer från LUGI som nu spelar för större klubbar i Europa. LUGI är en professionell klubb och har en miljö där jag får möjlighet att utvecklas både som handbollsspelare och person. Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta med Tomas Axnér och Nemanja och få träffa alla grabbarna i laget, säger Nikola om sin flytt till LUGI och Sverige.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.