Sen vändning gav LUGI två nya poäng!

Söndagens motståndare GUIF, med gamle lundabekanta Zoran Roganovic vid rodret, gav verkligen LUGI en knallhård fight ända in i slutsekunderna.

GUIF spelade varierande snabb handboll där de tryckte på allt och anförda av månadens spelare i handbollsligan, Erik Johansson och den i 45 minuter levande väggen Herderio Lucao i målet, förde de länge matchen.

Trots att LUGI-försvaret verkade ha väldigt bra koll på sina motståndare lyckades GUIF ändå på något sätt göra många sena mål i anfallen, var det inte med passivitetsvarningen hängande över sig så fick de returer eller konstiga studsar med sig som de skickligt omsatte i mål.

LUGI fick jaga i hela första halvlek, var som mest under med 4 mål efter 25 minuter men krigade sig fram till ett halvtidsresultat på 13-15.

I andra halvlek fortsatte LUGI jaga, men Lucao i GUIF-målet fortsatte storspela och GUIF förde även den andra halvleken då man höll sin ledning med 1-2 mål ändå tills de sista 10 minuterna.

Unge Theo Übelacker började med sitt skytte få hål på Lucao och med bara 5 minuter kvar hade LUGI ännu en gång lyckats vända ett hotande nederlag till sin fördel.

Casper Käll började hitta de öppnande passningarna och Isak Persson fick full utdelning på sina avslut efter en tuff inledning på matchen.

Med 3 minuter kvar hade LUGI 2 mål upp och en chans att utöka sin ledning men GUIF gav sig inte så lätt och kom ännu en gång tillbaka i matchen.

Årets upplaga av de vinröda verkar dock älska tighta slutminuter och sista minuten var man det coolaste laget som lyckades hålla hjärnorna kalla samtidigt som man fick ut max av sin fysik.

Slutresultatet skrevs till 29-27 och ännu en gång lyckas LUGI bärga 2 poäng som såg ut att vara långt utom räckhåll och ännu en gång kan vi konstatera att man aldrig kan räkna ut årets upplaga av LUGIs herrar!

LUGI-GUIF 29-27 (13-15)

Målskyttar LUGI: Lucas Pellas 7, Fredrik Olsson 6, Isak Persson 5, Theo Übelacker 5, Markus Sjöbrink 2, Carl Möllerström 2, Nikola Stefanovic 1, Niclas Paradis 1