Seger vid andra kvalmatchen mot Skånela

Efter en något seg inledning av LUGI tog man tag i taktpinnen och var i ledningen vid 7-6. Till slut stod LUGI som segrare med siffrorna  28-27 efter en ledning efter halva matchen med 18-14.

Arkivbild av Jakob Söderberg (Fotograf Kenneth Landgren)

Som tidigare sagts så tog Skånela ledningen i början av matchen och hade både 2-4 och 3-5 till sin fördel. Men LUGI skärpte till försvarsspelet och via bl a Jakob Söderbergs tre raka mål reparerade man underläget. LUGI hade ledningen med 7-6 som visserligen kvitterades men sedan blev det 8-7 och till slut var det 18-14 i LUGI-favör vid halvtidsvilan. LUGI:s målskytte i första halvlek spred sig över 8 spelare. Victor Hedberg hade en räddningsprocent på 30 men LUGI hade 5 tekniska fel.

Om LUGI imponerade i första halvlek så var det motståndarna som gjorde en mycket bra halvlek. I anfall valde Skånela att spela 7 mot 6 hela halvleken. LUGI hade läge men missade väldigt mycket och gjorde nästan motståndarmålvakten till hjälte. I slutet ledde LUGI med 27-26 men Skånelas kantspelare kvitterade. Och då hade LUGI ca 20 sekunder på sig att vinna matchen. Och när det var ca 5 sekunder kvar så satte Christopher Schnell segermålet. En lättnad från mig och många andra.

Till matchens lirare i Skånela utsågs Max Broman och i LUGI Victor Hedberg som hade en räddningsprocent på 33.

Målskyttar LUGI: Axel Andersson 6 , Axel Månsson 5, Rasmus  Nilsson 4, Casper Käll 3, Christopher Schnell 3, Jakob Söderberg 3, Fredrik Olsson 2, Mads Kragh Thomsen 2

Nästa kvalmatch är på måndag 10 april kl 16:00. Då behövs allt stöd så välkomna till matchen.