Seger för Farmen Herr i seriepremiären

Så var det äntligen dags för Farmer Herr att dra igång serien. Motståndet i premiärmatchen stod IK Lågan för som kom från en förlust mot HK Ankaret på hemmaplan i nyinvigda Lågehallarna. Farmen – som i vanlig ordning ömsat skinn inför säsongen – gjorde sig redo för en batalj i klassiska Idrottshallen.

Farmen startade med ett fartfyllt anfallsspel och ett tämligen offensivt försvar och hade med tio minuter spelade en ledning med 7-5. Därefter hade IK Lågan en bra period där man tacklade Farmens försvarsspel väl och gick upp till 10-10 då Farmen tog time-out. Därefter följde en period där man bytte mål och ledning med varandra fram till strax innan halvtidsvila där Farmen gjorde en snabb insats till ställningen 18-16.

I andra halvleks första kvart knaprade IK Lågan igen, utjämnade och gick förbi och tog ledningen med 23-25. Dock var inte Farmen sena på att svara på detta och körde sitt offensiva försvar med en fin utdelning med fem raka mål. I slutminuterna var Farmen i princip ohotat även om IK Lågan gjorde sitt bästa för att i alla fall komma hem med en poäng. Farmen stod dock upp och matchen slutade med en vinst med 31-30.

På det hela taget var detta en typisk första match i serien. Så mycket bättre då att Farmen tog hem sin första vinst för säsongen. Bra jobbat.

HK Farmen – IK Lågan 31-30  (18-6)

Målgörare HK Farmen:  Linus Eriksson-Lilja 7, Theo Übelacker 6, Adrian Hesslekrans 5, Axel Andersson 4, Hugo Forsberg 4, Alfred Berlin 2, Rasmus Nilsson 1, Jacob Söderberg 1, Wilhelm Niilekselä 1.