Seger direkt efter EM-uppehållet!

Äntligen var det dags för återstart i Handbollsligan. Första matchen för LUGI borta mot Önnered började trögt. Verkade som Önneredskillarna ville inte vara sämre än deras tjejer som vann tidigare denna kväll mot Sävehof. Men LUGI spelade upp sig i andra halvlek och vann till slut med 28-32 efter 13-14 i halvtid.

Första halvlek följdes lagen åt så gott som hela tiden där schemat var att LUGI tog ledning med 1 mål, Önnered kvitterade och så vidare. Målvaktsspelet från Önnered var bra och LUGI missade en del rena lägen. Avsluten från David Sandberg i Önnered var väldigt vassa vilket ställde till det för LUGI bakåt. Casper Käll tog ett stort ansvar och gick både på genombrott och sköt utifrån viket var till Önnereds besvär.

Casper Käll blev utsedd till LUGI:s bästa spelare idag.

Andra halvlek startade bättre för LUGI och man kom loss med ett par mål. Men det lossnade inte helt. Önnered hängde med ett par mål bak men var aldrig något hot. Casper Käll fortsatte att prestera liksom Karl Wallinius. Kalle hann med 4 mål i andra halvlek trots att han fick vila två ggr på domarnas inrådan. Marcus Sjöbrink var mycket rörlig och ställde till det för motståndarna och det gav totalt 5 mål varav 3 i andra halvlek. Och sedan målade Pellas på som vanligt. Totalt blev det 8 mål varav 5 i andra halvlek. Även Anton Hagvalls målvaktsinsats är klart godkänd.

– Det är svårt att spela sådan här matcher. Vi har haft uppehåll en hel månad och vi går in i matchen som favoriter, vi vet inte riktigt var vi står. Sedan saknar vi både Theo Übelacker och Fredrik Olsson och Henningsson kan inte spela fullt försvar. Men jag tycker vi reder ut det bra till slut är Tomas Axnérs ord efter matchen.

Han fortsätter så här:

– De spelare som gjorde det bra idag är Sjöbrink, Käll, Pellas och Hagvall. Sedan tycker jag att Henningsson också ska ha klart godkänt efter 7 veckors speluppehåll.

Casper Käll fick utmärkelsen som LUGI:s bästa spelare och det var ett bra val. Casper gjorde sitt 100:e mål i LUGI-tröjan idag. 2 nya viktiga poäng till LUGI idag som förhoppningsvis hjälper till att nå slutspelet.