Sebastian Glemhorn har börjat komma tillrätta i LUGI

Målvakten Sebastian Glemhorn blev för en tid sen klar för LUGIs A-trupp.

25-årige Sebastian Glemhorn, som spelat de fyra senaste säsongerna i IFK Ystad, anslöt till LUGI den 1/5. Glemhorn pluggar till polis i Malmö och kommer därmed inte riktigt att träna alla pass med A-laget i LUGI men börjar nu så smått komma tillrätta i sin nya miljö.

LUGIs sportchef Kenneth Andersson kommenterade värvningen såhär i maj:
”Simon Sejr fortsätter sedan tidigare och så har vi valt att ge Viktor Hedberg en riktig chans i A-laget. I rollen där bakom har vi letat efter en målvakt som skulle kunna passa oss och nu har vi verkligen fått jackpott!

Sebastian Glemhorn har kanske inte möjlighet att träna varje pass i och med sina studier, men han har rutin från flera säsonger i handbollsligan och kommer garanterat vilja mer än att bara komma och träna. Det ger både en sundare konkurrens och samtidigt en trygghet om det skulle hända något och Glemhorn är ju verkligen överkvalificerad för att vara tredje målvakt. Även om det är i den rollen han går in i truppen så finns det absolut möjligheter för honom att växla upp.

Jag tror att detta kommer bli bra för alla parter och vi ser fram emot att få hit honom, jag tror fortfarande att det finns mycket utveckling kvar i honom och det är en kille som kommer passa bra in i LUGI”.

Vad säger du nu själv om den första tiden i LUGI, Sebastian? Vilka är de största skillnaderna mot din förra klubb och hur har det varit att komma in i en ny klubb. En klubb som du tidiagre tävlar MOT?

Min första tid i LUGI har varit väldigt bra. Har blivit mottagen på ett professionellt och inbjudande sätt från både spelare, tränare och annan personal i klubben.

De största skillnaderna skulle jag säga är arbetet kring elitlagen, LUGI är en stor förening som varit med länge, det märks i många avseenden på ett positivt sätt som verkar genomsyra hela verksamheten. Möjligheten för mig att studera samtidigt som jag spelar handboll på elitnivå är inte alltid givet, så är tacksam för denna chans i LUGI. Det har varit kul att komma till en ny klubb, jag har haft många bra år i IFK Ystad men det var dags för ett miljöombyte.

Ja en del tuffa matcher har de blivit mot LUGI genom åren och har alltid varit imponerad över LUGIs sätt att spela handboll. Ska bli kul att få stå på den sidan kommande säsong.

I din korta period i LUGI har du redan hunnit med två huvudtränare, Tomas Axnér och Marc Uhd och nu går ni på sommarledighet. Vad tror du om lagets chanser i höst? Hinner ni ta till er den nya tränarens budskap och kommer LUGI spela slutspel?

Jag tror vi har goda chanser, vi har ett ungt och hungrigt lag med enormt duktiga spelare som kommer göra det som krävs. Det tror jag, det är ju det danska språket som behöver övas på från flera håll i laget (skämt åsido) annars får Simon gå in och agera tolk. Självklart kommer LUGI spela slutspel, inget snack om saken.

För din egen del. Du kommer in som en ”överkvalificerad” 3:e målvkat med möjligheter att utvecklas ytterliggare enligt sportcehfen, du ska också träna lite mindre än de andra på grund av dina studier. Vilka förväntningar kan man som LUGI supporter ha på Sebastian Glemhorn och vilkaförväntningar har du själv på säsongen?

Ja, mina studier gör ju tyvärr att jag får anpassa min träningsnärvaro lite. Vi kommer ju flytta till Lund under sommaren så jag ska nog se till att min träningsdos inte är så mycket mindre än resterande spelare.

Som supporter kan man egentligen förvänta sig ett jävla humör, en vinnarskalle av rang och en spelare som inte kommer ge upp, oavsett vad det står på tavlan.

För min egen del hoppas jag på att förbättra samtliga aspekter av mitt spel, LUGI har fostrat många duktiga målvakter och det fokuset som läggs på målvakter i denna klubb har jag inte sett dess like innan. Sen såklart, dem matcherna jag får privilegiet att spela ska jag göra allt för att LUGI ska ta två poäng.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.