Säsongens näst sista match?

Det drar mot slutet av säsongen 2022-23 i Handbollsligan. Två matcher återstår för LUGI och övriga lag. Sedan beror det på placering om det är slutspelat eller det blir slut- eller kvalspel. För närvarande ligger LUGI på en kvalspelsplats efter den övertygande insatsen mot Hallby i senaste omgången. På torsdag möter man Guif borta för att avsluta mot Redbergslid nästa fredag.

Parhästar som är konkurrenter numera!

Guif ligger för närvarande på en åttondeplats vilket innebär slutspel. Men det är fem lag som fightas om de fyra sista slutspelsplatserna. Så tro inte att Zorans gäng lägger sig frivilligt.

LUGI hoppade upp två steg i tabellen vilket inte innebär direkt nedflyttning utan kvalspel. Teoretiskt kan LUGI klättra ytterligare om man vinner sina återstående matcher och övriga resultat blir till fördel för LUGI. Men…

Hur ser det nu ut på spelarfronten inför matcher mot Guif frågar vi Nemanja Milosevic?

  • Det är samma lag och trupp som vi hade mot Hallby så det är inga förändringar.

Nemanja och Guifs tränare Zoran Roganovic har varit parhästar i många säsonger i H43 oh känner varandra utan och innan vilket både kan vara till fördel och nackdel.

Hur ska ni besegra Guif?

  • Vi ska komma till den nivå vi spelade senast mot Hallby. Alla ska visa den vilja och attityd som vi haft de två senaste matcherna, vi måste visa att vi även kan göra det på bortaplan. Skulle vara bra och viktigt om vi kan avsluta säsongen med segrar. Men vi får se upp med Zorans taktikbyte under matcherna.

Matchen spelas på torsdagen i Eskilstuna kl 19:00. Du kan se matchen på CMore.

Sista matchen i serien spelas fredagen den 31 mars kl 19:00 på hemmaplan men i Idrottshallen. Välkomna då också!

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.