Säsongen som inte blev som vanligt!

Säsongen 2022-23 inleddes med nytt tränarpar i form av Nemanja Milosevic och Christoffer Geissler. Och matchresultaten i inledningen blev som förväntat, 2 raka vinster mot Redbergslid och Guif. Men sedan blev det lite ”grus i maskineriet”, förlust mot Hallby, Skövde och Alingsås. Dock bara med ett fåtal mål men ändå. Ordningen var återställd i matcherna efter där det blev storseger mot Önnered och 3-målsvinst mot OV Helsingborg. Ja hösten blev hyfsad. Men efter serievändningen fortsatte de här ”fåmålsförlusterna” allt tätare vilket ledde till LUGI på kvalplats. Den värsta förlusten blev i ”El Clasico-matchen” mot Ystads IF. Ledning hela vägen där några omdiskuterade domslut ledde till vinst för Ystad med ett mål.

LUGI Diablos (Fotograf Kenneth Landgren)

Kvalspelet blev mot Skånela IF. Lagen vann på sina hemmaplaner där LUGI storvann i den femte och avgörande matchen med 10 mål. Och inför en publik på 3000.  Vilken lättnad för alla inom LUGI, tränare, spelare, förtroendevalda, supporters och alla andra med ett LUGI-hjärta.

Matchresultat

Nu till lite summering i siffror: I serien blev Fredrik Olsson bästa målskytt med 147 mål. Detta ledde till en i serien. Totalt med cup- och kvalmatcher så blev det 193 mål på 35 matcher för Fredrik. Som god tvåa kom Casper Käll med 127 mål och Christopher Schnell 118 mål tätt följd av Axel Månsson 117 mål!

Spelare 2022-23

När det gäller antal assist i ligan kom Fredrik Olsson på en hedrande andraplats. Det blev samma placering vad gäller MEP (Most Effectiv Player) vilket är ett gott betyg till honom. Och Casper Käll var inte mycket sämre. En fjärdeplats blev Caspers placering i assistligan.

Både Victor Hedberg och Kasper Hall hade en räddningsprocent på ca 27.

Casper Käll spelade flest matcher i LUGI. 36 matcher blev det för Casper medan Axel Andersson och Fredrik Olsson var med i 35 matcher var. Victor Hedberg och Mads Kragh Thomsen spelade 34 matcher så det var många med många spelade matcher denna säsong.

Övrigt:

  • Fredrik Olsson varit med i månadens lag 2 ggr
  • Casper Käll och Rasmus Nilsson varit med i månadens lag 1 gång
  • Genomsnitt hemmapublik i serien för LUGI var 1100 personer = niondeplats i ligan
  • Genomsnitt i hemmapublik i kvalet var 1673 personer
  • LUGI gjorde 1092 mål i samtliga tävlingsmatcher
  • LUGI släppte in 1076 mål i samtliga tävlingsmatcher
  • Mads Kragh Thomsen kom på andraplats i utvisningsligan med 19 utvisningar i serien
  • Fredrik Olsson fick högsta MEP under en match, 9,58. I den matchen gjorde han 11 mål.

Om vi nu lämnar denna säsong bakom oss så undrar många hur framtiden ser ut för LUGI-s herrlag. Det är många framgångsrika spelare som lämnar. Samtidigt blir andra spelare ett år äldre och kan förhoppningsvis prestera mera. Ytterligare en norsk spelare har förvärvats som vi får hoppas blir framgångsrik. Men det mesta ”står skrivet i stjärnorna”. Vi ser fram emot nästa säsong och vi får hoppas att vi kan stimulera publiken att komma tillbaka på läktaren och verkligen visa att det är inget bibliotek bortalagen kommer till. Och har vi en stor och aktiv publik kan vi säga att vi har den s k åttonde spelaren.

Med pennan Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.