Säker seger mot Aranäs

LUGI tog två viktiga poäng när man besegrade Aranäs på hemmaplan med 32–24. Detta efter ett stort ryck i andra halvlek och nio mål från Fredrik Olsson.

LUGI fick en drömstart i Sparbanken Skåne Arena och kopplade ett tidigt grepp om Aranäs. De vinröda ledde med 4–0 efter fem minuter, men tappade ledningen snabbt efter en tidig timeout av gästerna. Aranäs kvitterade efter en kvart och tog även ledningen med 7–6, men därefter var det LUGI för hela slanten.

Oliver Olsson gjorde fem mål i första halvlek och bidrog till att laget tog tillbaka ledningen. I paus hade LUGI övertaget med 14–11.

LUGI fick ordentlig fart på målskyttet i andra halvlek, främst genom interna skyttekungen Fredrik Olsson som svarade för nio mål. Andra halvlek blev aldrig dramatisk och efter några minuter ledde LUGI med fem mål.

Laget gjorde också ett sista ryck i slutskedet samtidigt som Aranäs gav upp. Jonas Elverhøy satte 31–24 och i de sista sekunderna tilldömdes LUGI en straff som unge Måns Simonsson förvaltade genom att göra sitt första mål i Handbollsligan och fastställa resultatet till 32–24.

– I andra halvlek lossnade det för hela laget och mig, sa Fredrik Olsson till C More efter slusignalen och fortsatte:

– Vi hade en jobbig period i början av säsongen och spelade sedan jättebra innan uppehållet. Nu har vi haft en liten dipp igen, men den här segern gör att vi kan blicka uppåt och jaga slutspelsplatserna.

LUGI – HK Aranäs, 32–24 (14–11)

Målskyttar, LUGI: Fredrik Olsson 9, Oliver Olsson 5, Assar Kammenhed 3, Axel Andersson 3, Steven Plucnar Jacobsen 3, Casper Käll 2, Hugo Forsberg 2, Adrian Hesslekrans 2, Simon Axelsson 1, Jonas Elverhøy 1, Måns Simonsson 1

Utvisningar, LUGI: 1×2 min. HKA: 1×2 min.