Säker seger för LUGI mot GT Söder

Efter förlusten mot Önnered i senaste matchen, samlade LUGI ihop sig och fick med sig två viktiga poäng i kvällens hemmamatch mot GT Söder. Segersiffrorna skrevs till hela 34-16. En väl genomförd match av LUGI, där de vinröda bestämde matchen från början till slut.

Hanna Popaja

LUGI tog tag i matchen nästan direkt och visade upp ett fantasifullt och varierat anfallsspel. Tyra Axnér styrde spelet framåt i Emma Navnes frånvaro på ett föredömligt sätt och var också första halvleks bästa målskytt med sina 5 mål. Inte heller bakåt fanns det mycket att klaga på. Julia Sandell och Maria Adler höll ihop mittförsvaret felfritt framför utmärkta Hanna Popaja i LUGI-målet.

Gästerna höll ett högt bolltempo i sina anfall, men ibland blev tempot nog en aning för högt med en hel del tekniska fel som följd. Hemmaledningen var hela 16-6 i paus.

LUGI fortsatte att trumma på i andra halvlek. Hanna Flodman fick fart på skyttet och inspelen hittade in till Maja Persson på linjen. Kantavsluten och straffarna satt också denna afton och de 632 i publiken fick se ett hemmalag som gjorde en riktigt fin match efter missräkningen i förra omgången. Andra halvlek blev mest en transportsträcka, men hemmalaget fortsatte ändå att spela ut hela sitt register som vi alla vet att laget har i sig.

Hos gästerna var det Fatos Kücükyildiz som fick juryns pris som lagets bästa spelare. Hon drev upp ett bra tempo till sitt lag och höll hög klass matchen igenom. En stor eloge till hela GT Söder för att man fortsatte att spela sitt spel hela matchen utan att ge upp trots det stora underläget.

I hemmalaget är det svårt att plocka ut någon matchvinnare. Laget genomförde matchen på ett utomordentligt fint sätt med Hanna Flodman som 10-målsskytt och en stabil Hanna Popaja i målet bakom ett försvar som stod säkert matchen igenom. Ett stort plus till hela laget för dagens insats. En insats som håller LUGI kvar på den fjärde slutspelsplatsen när två omgångar återstår.

Nästa match för LUGI´s del spelas fredagen den 6/3. Då möter man tabellfemman Skara på bortaplan.