Rasmus Broman klar för LUGI

Föreningen är glad över att kunna presenta Rasmus Broman 24 år gammal, som nyförvärv till säsongen 24/25. Rasmus började sin bana i H43´s bollskola och sedan i HK Ankaret innan familjen flyttade utomlands. Pappa Daniel Broman en gång i H43 är det säkert många som minns som hårdför försvarsspelare. Sedan blev det Stockholm och Lidingö SK i många år för Rasmus. Studier i Lund ledde återigen till spel i H43 och de senaste två säsongerna har det blivit IFK Karlskrona där Rasmus varit en central spelare i Allsvenskan. Rasmus mäter 197 cm och väger 109 kg.

-Det känns riktigt bra att ha det klart. Det är mycket tankar i huvudet när man har något nytt att förhålla sig till. LUGI är alltid en klubb som man har haft koll på som handbollsspelare och har en fin historia av att fostra spelare. Jag har hört mycket bra om klubben och om de faciliteter som finns. Efter samtal med Elitkommittén känns det som att det projekt som LUGI skall genomföra är mycket spännande och intressant och någonting som man vill vara en del av, säger Rasmus Broman.

-Jag är glad att vi skrivit kontrakt med Rasmus. Han hade två fina år i Karlskrona, där han visade en del av sin potential och jag tror att de är en spelare som passar bra i vår trupp nästa säsong. Rasmus är en spelare som har fina kvaliteter i försvaret och bra inställning och vilja på träningen och på matcher. Jag ser fram emot att försätta med hans utveckling och att jobba hårt med honom, säger Nemanja Milosevic Tränare.

-Vi letar efter ledartyper som älskar att träna och bidra till att utveckla den träningskultur vi vill ha. Rasmus passar väldigt fint in den profilen med en grym fysik och stor aptit på att löpa och styrketräna. Rasmus har tagit den långa vägen till elithandboll och inte varit på en massa riksläger och juniorlandslag och det känns också spännande att se att man kan hitta olika vägar till våra elitlag. Rasmus blir ju en av de äldre i laget och vi tror att han kan bidra mycket till lagets fortsatta utveckling med sin storlek och attityd, säger Emme Adébo Klubbchef.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.