Publikfesten var nära att sluta i vinst!

Lundaborna strömmade in i Arenan idag och till slut var det nästan 2000 personer som hejade fram LUGI. Och det var inte långt ifrån att stödet hade räckt till en seger men Skövde kvitterade under slutminuten. 25-25 slutade matchen efter LUGI-ledning i halvtid med 14-11.

Anton Hagvall

Och faktiskt var LUGI i ledning nästan hela matchen ända till det återstod 3 minuter då Skövde kvitterade för första gången. Andra gången det blev kvitterat var när slutresultatet fastställdes. Det var LUGI:s match i 57 minuter.

Första halvlek styrdes helt och hållet av LUGI. Ett bra försvars- och målvaktsspel som utnyttjades till kontringar var medicinen. Karl Wallinius inledde målskyttet med sitt 200:e mål i LUGI. Och Lucas Pellas var den som ofta tog tillvara på de snabba vändningarna. Som mest ledde LUGI med 11-5 i första halvlek. Så gott som alla spelare får ett positivt betyg i sitt genomförande av matchen.

Skövde hade knaprat in en del på sexmålsledningen i slutet av första halvlek. Men LUGI tog nya tag och hade efter 37 minuter åter en sexmålsledning. Och det var kanske där LUGI skulle stängt matchen. LUGI fick några snabba mål emot sig och Skövde började åter ta in målförsprånget. Och när det återstod 3 minuter var Skövde ikapp. Sista målet gjorde Skövde när det återstod 1  minut. Stora protester från LUGI och publiken som menade det var övertramp men domarna hade en annan uppfattning. Och sedan kan man också diskutera LUGI:s sista anfall. Men matchen slutade lika.

I Skövde fick Dan Beck-Hansen priset som bästa spelare men även Christopher Hedberg ska ha mer än godkänt.

I LUGI fick Anton Hagvall utnämningen men även Lucas Pellas med sina 10 mål ska ha stort beröm. Karl Wallinius blev väldigt hårt uppvaktad av Skövdespelarna vilket också ledde till ett rött kort för motståndarna. Men han satte trots denna hårda uppvaktning LUGI:s sista mål. Det är många fler som skulle nämnas för sitt försvarsspel men vi håller där.

Målskyttar LUGI:

Lucas Pellas 10, Markus Sjöbrink 4, Karl Wallinius 3, Isak Persson 2, Fredrik Olsson 2, Hampus Henningsson 1, Philip Jonsson 1, Niclas Paradis 1, Carl Möllerström 1.

LUGI hade 4 utvisningar

Domare: Andreas Isén och Johan Larsson

Publik: 1874 som är hjärtligt välkommen igen

Skrivet av Lars-Erik Nilsson

Matchbilder

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.