Premiärförlust för LUGI

Seriepremiären i Handbollsligan dam 23/24 slutade i moll för LUGI. Gästerna från nordöstra Skåne, Kristianstad HK, blev för svåra och kunde till slut vinna premiären med 32-25. En tuff start för LUGI, som av många inte tippas att nå någon större framgång denna säsong. Detta återstår ju att se och man ska definitivt inte gräva ner sig efter första matchen i serien.

Inledningen gick mest i gästernas tecken. LUGI hade svårt att komma igenom Kristianstad-muren och coach Glave tog matchens första timeout efter 12 minuter. Då visade ljustavlan 2-6. Efter det, så höll LUGI jämna steg med gästerna. Bortaledningen höll sig på 4-5 mål och i paus var ställningen 11-15. En lite nervös första halva av hemmalaget, där en del utvisningar förstörde rytmen i anfallsspelet. Ska sägas också att LUGI saknade en del spelare, bland andra nyförvärvet Lovisa Delac.

Även i början av andra halvlek, så var det bortalaget som fick den bästa starten. Man utökade sin ledning, men LUGI hängde ändå med hyfsat i målprotokollet. Dock rann det iväg något under sista halvan av andra halvlek och gästande Kristianstad kunde till slut vinna med 32-25.

Kristianstad vann rättvist och var ett nummer för stort idag. Till deras bästa spelare utsågs Frøydis Wiik Seierstad och i LUGI gick priset till Lovisa Liljenberg.

Sammanfattningsvis får man väl ändå säga att inledningen av Handbollsligan var ok. Såklart aldrig kul att förlora, men att förlora mot ett Kristianstad, som har värvat friskt med många spelare av klass, är ingen skam. Bara att ta nya tag. Närmast blir det borta mot Aranäs, söndagen den 17/9.