Platt fall i andra kvartsfinalen

Det är kvitterat i kvartsfinalsserien mellan LUGI och Ystads IF. Det efter torsdagens tunga slutsiffror 15–24 i Sparbanken Skåne Arena.
– Vi kom till hyfsade lägen men missade och fick kontringsmål emot oss, konstaterade Hugo Forsberg efter förlusten.

Kvartsfinal 2 bjöd på en helt annan matchbild än den vi fick se förra veckan i Ystad Arena. Då skördade LUGI:s anfallsspel stora framgångar och nådde upp i 34 gjorda mål.

Men på hemmagolv var det grus i det vinröda maskineriet. Efter en jämn start kopplade gästande YIF greppet om matchen. Inte minst tack vare Oscar Jensens storspel mellan bortalagets stolpar. Den gamla LUGI-målvakten, som totalt har spenderat 15 år i Vinrött, noterades för sju räddningar i första halvlek.

– Vi blev stressade när Oskar spelade så bra. Vi kom till hyfsade lägen men missade och fick kontringsmål emot oss. Det var skillnaden idag, menade en besviken Hugo Forsberg efter slutsignal.

LUGI lyckades lösa upp några knutar mot slutet av första halvlek genom sitt 7-6 spel. Tre mål skiljde lagen efter en mycket målsnål första halvlek. 

Tyvärr kom måltorkan tillbaka i andra halvlek. Trots fint försvarsspel samt flertalet övertalsspel lyckades man inte närma sig YIF i målprotokollet. 11–17 stod det med endast en kvart var att spela.

– Vi mötte ett Ystad som var mycket mer aggressiva än förra onsdagen. De small på och vi blev stillastående, fortsatte Forsberg.

Genom två raka kantmål från Isak Persson och Viktor Hallén minskade LUGI till 13–17. Men närmare än så kom man sedan aldrig. Ystads IF replikerade snabbt och skoningslöst. De sista elva minuterna vann gästerna med 7–2. 

– Uppställt stod vi faktiskt ganska bra idag. Men de kontrade mer än vad vi gjorde. Det var för många individuella misstag från oss idag. Det är bara att komma upp på hästen igen, menade Forsberg.

Hur vill du beskriva stämningen i laget just nu?

– Den är inte helt katastrof. Vi sade efter matchen att vi ska kolla video imorgon och fortsätta nöta på. Vi tror på oss själva.

Slutresultatet fastställdes av gästernas Johan Dahlin till 15–24 (7–10). Som siffrorna visar var Ystad klart vassare denna torsdagskväll. Burväktare Jensen slutade på imponerande 60% i räddningar. Ludvig Hallbäck blev målbäst i YIF med åtta mål medan Isak Persson och Viktor Hallén hamnade på fyra mål var i LUGI.

Därmed är det kvitterat i matchserien som återupptas nästa vecka på onsdag. Avkast sker 19.00 i Ystad Arena.

– Vi ska ta med oss att vi hade ett helt okej uppställt försvarsspel, avslutade Hugo Forsberg.

LUGI – Ystads IF 15–24 (7–10)

Målskyttar, LUGI: Viktor Hallén 4, Isak Persson 4, Carl Möllerström 3, Albin Carlsson, Rasmus Nilsson, Karl Wallinius, Casper Käll.

Utvisningar, LUGI: 3×2 min. Ystads IF: 7×2 min.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.