P18 obesegrat vidare till steg 3

Steg 1 spelades denna gång i ett Karlshamn som visade sig från sin vackraste sida med fint väder och en härlig omgivning.

P18, som i denna omgång bestod av pojkar födda 01 och inte mindre än fem 03:or, hade uppgiften att vinna fyra matcher i steg 1.

Inledningsmatchen mot Fjärås HK (Aranäs motsvarighet till Farmen med Peter Gentzel som coach) var lite nervig och krampaktig som en förstamatch i USM kan vara. Dock tog LUGI hem segern med 21-19.

De två mellanmatcherna mot Karlshamns IF (28-15) och KFUM Trollhättan (27-9) var tämligen enkelt avklarade och bjöd dessutom på möjligheter att träna olika typer av försvar. Helgens avslutningsmatch mot IF Kristianstad (IFK Kristianstads farmarlag) var kanske helgens stora behållning. IFK tog ledningen inledningsvis men tappade den i mitten av första halvlek och LUGI kunde gå till halvtidsvila med en boll upp (12-11). Därefter blev andra halvlek en kamp om bollen där lagen bytte mål och ledning med varandra. Dock knöt LUGI ihop säcken fint tack vara aggressivt försvarsspel och ett rappt anfallsspel med två snabba mål i slutminuten. Matchen slutade 23-21.

Sammantaget en helg med fint spel från alla i laget. Värt att notera är att då bägge ordinarie målvakterna fick utgå på grund av skador fick Tobias Henriksson och Niklas Hellgren (bägge födda 03) hoppa in och vikariera i målet. Vilket de gjorde med den äran med tanke på den korta förberedelsetiden de fått.

Steg 3 spelas den 1-2 februari 2020.

Totalt 99-64 som fördelades på följande målskyttar:
Rasmus Nilsson 19, Alfred Berlin 13, Jacob Söderberg 11, Olof Lundahl Olsson 11, Anton Celander 9, Markus Jaenecke 9, Axel Andersson 7, Assar Kammenhed 5, Otto Blomgård 5, Victor Lundahl Olsson 5, Theo Übelacker 4, Liam Norgren 1.