Övertygande bortavinst mot HK Ankaret!

Det blev en trevlig lördagseftermiddag när våra unga herrar i Farmen skulle ta sig an HK Ankaret på bortaplan i en fullsatt Borgen. Ett mycket starkt försvars- och målvaktspel bäddade för seger med 6 bollar.

Matcher mot HK Ankaret – som är ett av topplagen i Div 1 södra – är alltid ett hett lokalderby. Speciellt när det spelas på bortaplan eftersom publiktrycket är stort. Senast man möttes gick HK Ankaret hem med segern. Men – Farmen var taggade och ville visa spelarna i grannbyn vem som var bäst. De första 20 minuterna kände lagen på varandra och följdes åt till ställningen 7-7. Då tog Farmen time-out och efter det gjorde man 7 mål på raken utan att HK Ankaret producerade något alls. De sista minuterna innan halvtidsvila reducerade HK Ankaret en smula och ställningen var 14-9 när första halvlek var slut.

Många var vi som trodde att HK Ankaret skulle komma ut till andra halvlek taggade på att ta kommandot i matchen. Men det visade sig att man inte hade några lösningar på Farmens starka försvar och Farmen kunde öka på sin ledning till 21-11 de första 10 minuterna. Som mest hade Farmen ledningen med 10 bollar och höll hela vägen till slutet och vann lokalderbyt med 30-24.

Vi gratulerar Farmen till segern i denna omgång. Nu följer två bortamatcher till kommande helger. Nu på lördag spelar man mot nästjumbon Baltichov och fredagen därpå är det dags för serieledarna Vinslöv. Två olika matcher men likafullt roliga att se fram emot.

Farmen behåller sin femteplats i tabellen men ökade avståndet till lagen neråt i tabellen.

HK Ankaret – Farmen   24-30   (9-14)

Albin Carlsson 7, Hugo Forsberg 7, Axel Andersson 4, Rasmus Nilsson 3, Adrian Hesslekrans 3, Olof Lundahl Olsson 3, Simon Sejr Jenssen 1, Wilhelm Niilekselä 1, Victor Lundahl Olsson 1.