Övertygande seger i seriepremiären för LUGI

Så var det äntligen dags för seriepremiär i högsta damligan. LUGI är lite revanschsuget efter förra årets miss att kvalificera sig till slutspelet. Säsongens första match var bortamatch mot Skara HF, ett av de lag som många tippar ska spela om en plats om de tre första platserna i serien. Trots att Skara var favoriter ville LUGI-tjejerna annat. Efter en stark första halvlek med ledningen 19-14 så fortsatte man i andra halvlek med starkt spel och vann matchen med 33-28.

Första halvlek följdes lagen åt till 9-9. Det var i stort sett en match mellan Sara Johansson i Skara och Emma Navne i LUGI. Johansson i Skara hade gjort 7 mål och när Emma stänkte in 10-9 till LUGI var hon också uppe i 7 mål. Men tyvärr trampade hon fel med en skada som gjorde att hon fick lämna planen. Men då tog 20-åriga Cecilie Bjerre över som skytt samt att LUGI fick en del kontringar som Clara Lerby förvaltade väl. Även Olivia Löfqvist stod för 2 kontringsmål. Ställningen i paus var 19-14 i LUGI:s favör. Mycket bra spel från LUGI i både i försvar och anfall.

Cecilie Bjerre fortsatte andra halvlek i samma anda med sitt skytte. Och bakåt stängde försvaret igen för Sara Johansson och Maja Eriksson. Josefine Hultberg Dahlgren motade sedan många bollar som gick förbi försvarsspelarna och gjorde en mycket bra andra halvlek i målet. Även Laura Nielsen och Filippa Hall tog vara på sina chanser. LUGI gjorde en fantastisk laginsats i andra halvlek vilket innebar att 5-målsledningen hölls ända tills slutsignalen gick.

I LUGI stod Emma Navne för 7 mål (17 minuters spel) och Cecilie Bjerre kom upp till 10 mål och blev utsedd till LUGI:s bästa spelare. För det fick hon kattmat i pris som kanske gläder Kenneths katt mer än Cecilie. Men det är fler som ska nämnas som t ex Josefin Hultberg Dahlgren, Olivia Löfqvist, Clara Lerby med flera.

I Skara stod Sara Johansson för 10 mål samt Maja Eriksson för 6.

– Vi gör en mycket bra match med en så ungt gäng, menar Huvudtränare och Sportchef Kenneth Andersson.
– Vi har en ung och utvecklingsbar grupp. Tjejerna jobbar målmedvetet och det ger resultat. Även om det inte är en erfaren trupp så är den bred med spelare på alla positioner. Cecilie hoppar in i försvaret idag när Emma blir skadad. Vi saknar Amanda Andersson som blev sjuk idag men vi klarar det ändå bra fortsätter Kenneth Andersson.