Övertygande seger för Farmen mot Ystads U

I söndags spelade Farmen Herr ett ”mini-El Classico” då motståndarna var Ystads IF utvecklingslag ”Di Vide”. Inför matchen låg lagen på fjärde respektive femte plats och det var bäddat för en jämn kamp även denna match.

Farmen Herr inledde med ett mycket övertygande och varierat anfallsspel samtidigt som försvarsspelet var både disciplinerat och bergfast. Detta la grunden till en fin ledning med 9-4 efter kvarten spelad. Ystad gjorde sina försök att komma igenom vilket man hade väldigt svårt för då Farmen effektivt avvärjde de flesta försöken. Tiden innan halvtidsvila präglades visserligen av lite slarv i anfallsspelet från bägge lagen men Farmen höll motståndarna kort och första halvlek slutade 12-8.

I andra halvlek var matchbilden tämligen oförändrad. Bra försvarsspel av Farmen, men lite slarvigt i avsluten. Detta hindrade dock inte hemmalaget från att leda med 7 bollar efter 45 minuter spelade. Publiken bjöds på en hel del fina kantavslut, skott från 9 meter men också tunga genombrottsskott och fint målvaktsspel vilket ledde till en övertygande seger med siffrorna 24-18.

Så om Farmens tidigare matcherna har varit väldigt täta och avgjorts i slutminuten var detta en match där Farmen vann redan i de första 10 minuterna. Kul att se en stor variationsrikedom som med fler matcher innanför västen med all säkerhet kommer att leda till fler segrar under säsongen.

Med denna vinst tog Farmen Herr klivet upp från fjärde till tredje plats i tabellen och är fortfarande obesegrade. Bra start får man säga.

Farmen Herr – Ystads IF HK U 24-18 (12-8)

Isak Persson 6, Adrian Hesslekrans 5, Rasmus Nilsson 4, Axel Andersson 3, Albin Carlsson 2, Hugo Forsberg 2, Jacob Söderberg 1, Anton Celander 1.

Utvisningar: 4 x 2 minuter