Optimism i LUGI inför säsongstarten

Årets kickoff i LUGI arrangerades för femte gången på Elite Hotel Ideon i Lund. Sponsorer var inbjudna för att höra om LUGI:s verksamhet samt även presentation av båda elitlagen.

Alla samlades i entrén för mingel innan det var dags för intagande av salen där maten skulle förtäras samt all presentation förekom.

Innan maten berättade Karl Löfmark och Stefanie Feldman om LUGI:s sociala arbete utanför handbollen. Projektets namn är RÄTT VÄG och det arbetar både inrikes men även utanför Sveriges gränser. Per video berättade gamle storspelaren Mommi Flemister om hans dröm i Liberia där även  Sabina Jacobsen och Kim Ekdahl du Rietz per film berättade om sitt stöd till detta arbete.

Kvällens konferencier var som vanligt Mats Nilsson.

Efter det så intogs den förträffliga måltiden. Undertecknad hamnade bredvid två sponsorer samt två nya spelare i damlaget. Tobias Ljunggren från KPMG samt Malin Safi från Wise Consulting, som även hade barn i samma lag, berättade bl a att LUGI gett dem så mycket och detta var en orsak till stödet från dem. Tobias menade också att kontakterna och nätverket inom LUGI är unikt i Lund. Det framkom även att LUGI ger staden Lund så mycket PR m m bl a genom Lundaspelen.

Julia Sandell och Sara Carlström är två  nya spelare som kommer från Höör båda två även om det inte är de senaste klubbarna de representerat. Julia kommer från Eslöv och spelar på niometer framåt och Sara, som vann skytteligan i SHE förra säsongen, kommer från Kristianstad. De har aldrig spelat samman tidigare och de ser fram emot denna säsong. Båda två har uppfattningen att LUGI är en mycket professionell klubb.

Patrik Bengtsson fortsatte den offentliga presentationen om vad man arbetat med under våren och samtliga medarbetare i klubben presenterades innan manglingen av spelarna började. Först ut var Olivia Löfqvist som såg fram emot säsongen. Damlaget har tio nya spelare vilket är en utmaning att lära dem 3-2-1-försvaret med mera. Clara Lerby som ursprungligen kommer från Trelleborg fick berätta om sina spelstyrkor samt även test på olika dialekter. Dragan Brljevic är positiv inför säsongen men är lite bekymrad för de tre nyckelspelare som är skadade nu.

Herrlagets nya lagkapten Markus Sjöbrink fick svara på hur han skulle göra som lagkapten om han råkade ut för någon utvisning. Men det var inget problem. Herrlaget har också 10 nya spelare varv de flesta kommer från eget led. Tomas Axnér är optimistisk och menar att till våren så ska laget vara samspelat och effektiva.

Kvällen avslutades med ett stort tack till alla sponsorer och arrangörer från LUGI:s ordförande Peter Andersson. Och alla gick hem med ett gott humör och längtan till seriepremiärerna.

Lars-Erik Nilsson

Bilder från LUGI:s kickoff


Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.