Omstart för Farmen Dam – Ny tränare klar!

Inför säsongen 2020/2021 bildar LUGI en ny träningsgrupp – Damer U. I denna grupp kommer juniorer och spelare i Farmen Dam träna tillsammans. Farmen Dam kommer att spela i Div 3 Södra men ha ett samarbete med LUGI Dam. Utöver detta kommer vi också ha ett lag i juniorserien och ett i USM. Damer U kommer att bestå av dels egna spelare samt en del nya utifrån.

Ny tränare för Damer U blir Mads Lyhne Nielsen som kommer att ansvara för träningsgruppen, Farmen Dams matcher, juniormatcherna samt USM.

”Jag är väldigt nöjd med att vi äntligen står här och ska dra igång Damer U igen. Det har varit ett års arbete i princip för att få detta på plats och när det nu ska till att starta kan jag bara konstatera att jag är otroligt nöjd med hur det ser ut”, säger Kenneth Andersson sportchef LUGI.  ”Vi har lyckats engagera Mads Lyhne Nielsen som tränare och han är väldigt duktig på att utveckla talanger och har stor erfarenhet av att jobba med talanger. Vi får också en väldigt spännande spelargrupp där de flesta är i 17-19 års ålder och jag är helt säker på att vi har flera framtida A-lags spelare i denna trupp. Även om fokus ligger på utveckling är jag rätt säker på att denna begåvade spelartrupp kommer prestera bra resultat på alla håll, i Farmen, i Juniorserien och i JSM”, fortsätter Kenneth.

Mads Lyhne Nielsen är 28 år gammal och studerar en masterutbildning i idrottsvetenskap – idrott i samhället vid Malmö Universitet. Mads kommer från Danmark och har en bakgrund som tränare i Ajax och Slagelse Håndboldklub. Så här säger han om uppdraget som ny tränare:

”Jag ser fram att få samarbeta med alla spelare och vill gärna hjälpa och vägleda dom mot sina mål. Oavsett om man siktar på A-laget eller någon annanstans. Det är viktigt att ha en bra balans mellan handboll och vardagen. Jag är en positiv och glad person och du kommer att uppleva en person med fullt engagemang för dig som person och som handbollsspelare”, säger Mads.

 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.