KLUBB 100, så vänder vi negativt till något positivt!

Ett besvärligt vinrött nuläge

Det kan nog inte ha undgått någon att vi precis har summerat en säsong som innehållit djupa dalar och höga toppar. En säsong där rubrikerna varit svarta och siffrorna röda. Förra säsongen gjorde vi ett resultat på -1,9 miljoner kronor och utan bidrag från Lunds kommun på 1,5 och en privat donation på 4 miljoner kronor hade vi helt enkelt gått i konkurs. Detta sagt för att sätta nuet i perspektiv och den uppförsbacke vi startar säsongen i och den svåra uppgiften vi har framför oss.

KLUBB 100!

Vi siktar nu på att med en gemensam insats radera det negativa egna kapitalet genom ett initiativ med stödmedlemmar som vi kallar för Klubb 100. Vi ska bli 100 personer som lägger 25 000 kr var.

Genom att 100 personer (privat eller företag) köper en insats i Klubb 100 så kommer vi kunna bidra med 2,5 miljoner som inte bara återställer klubben, det kommer putta LUGI in på det gröna, eller snarare svarta igen.

Klubb 100 är också en samtalsklubb

Under hösten 2023 så kommer vi samlas digitalt och lyssna på fyra intressanta samtal. Bella Gulldén, ”Att skapa vinnare utan förlorare”, Tomas Axnér ”Esbjerg, Landslag och Pölsemannen”, Nemanja Milosevic och Timo Glave, ”Här och nu” & Joacim Ernstsson ”Rytmen i livet och hjärtat”.

Som medlem i Klubb 100 får du också två årskort till LUGI:s hemmamatcher under säsongen.

Vårt uppdrag är att hitta och få med 100 personer och först då kommer vi skicka ut ett meddelande om betalning. Vi tar gärna din hjälp att sprida initiativet till de du tror skulle vilja vara med.

Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner.

Lite mer om vår verklighet och en omvärldsbevakning

Det vi samtidigt ser är att vi inte är de enda som lämnar en svår ekonomisk säsong bakom oss. I princip alla klubbar i högsta serien lämnar dystra resultat. Svårigheter att anpassa verksamheten efter pandemin, minskade partnerintäkter och en kapprustning på lönesidan är några tydliga trender.

Skillnaden för vår del är att de flesta i princip budgeterat med ett underskott och kunnat balansera det med eget kapital. Vi hade ett försumbart eget kapital när säsongen startade och därför blev också vårt resultat extra besvärligt. Nu har vi Liganämndens uppmärksamhet för att arbeta ner det negativa egna kapitalet med en tredjedel årligen i tre år. Misslyckas vi med det sker tvångsnedflyttning en division för LUGI Dam och Herr.

Åtgärder, åtstramningar och återgång till ideella insatser

Vi har gjort åtgärder med att skära budget för elitlagen med 30% och går från 7 till 3,5 heltidstjänster på Sportkontoret. Vår målsättning är att bli ännu mer ännu bärande av ideella insats och nyttjande av utomstående tjänster vid behov. Samtidigt har vi arbetat konsekvent och målmedvetet med att säkra upp våra befintliga partners, några har också ökat sitt engagemang i biljettprojekt, ungdomsutvecklingen eller bara gjort en inflationsuppräkning. Vi har också fått in tolv nya företag i Nätverket. Målet för året är att öka partnerintäkterna med 900 000 kr och vi är en bra bit på väg.

Tack för att du vill vara med och tillsammans skapa framtidens LUGI!

//Mats Nilsson, Ordförande LUGI HF

Du når mig på på mats@dettalund.se eller 0708558488

& vice ordförande Claes Hovstadius på claes.hovstadius@sffab.se

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.