Olivia Löfqvist inför H65 Höör

Olivia Löfqvist gör en lysande säsong för LUGI och är på väg mot sin bästa målnotering hittills i karriären. Vi tog ett snack med LUGI-kaptenen som hyllar Emma Navne och ger sina tankar inför söndagens match mot H65 Höör.

Olivia Löfqvist gör en stark säsong i den vinröda tröjan och leder laget med pondus både framåt och bakåt. Den 23-åriga lagkaptenen gör sin sjunde säsong i LUGI och är monumentalt viktig för lagets spel.

– Det känns bra. Det finns alltid mer att önska och saker att bli bättre på, men generellt har jag aldrig känt att jag varit i bättre fysisk form, säger Löfqvist.

Mittsexan har även ett högre målsnitt jämfört med tidigare säsonger. Löfqvist har hittills gjort 51 mål på tolv matcher – att jämföra med hennes högsta notering på 65 mål i fjol.

– Absolut, men det beror på att vi har Emma Navne i laget. Då får man många inspel, så mycket är hennes förtjänst. Hon ligger bakom väldigt mycket i vårt anfallsspel. Det är kul och enkelt att spela handboll med henne.

Sedan omstarten i ligan har LUGI tagit tre segrar och åkt på två förluster – den senaste i förra omgången mot Önnered med 28–25.

– Det har varit blandat sedan vi körde igång efter uppehållet. Stundtals har vi spelat väldigt bra och varit stabila. Men till och från har inget funkat som mot Sävehof och i den senaste matchen mot Önnered missade vi för mycket.

Vad har inte fungerat lika bra?
– Det är svårt att säga vad det beror på. Vi hade ett bra flow i höstas och vi måste försöka hitta tillbaka till det gamla spelet och bli jämnare. Mycket handlar om att sätta försvarsspelet och få till kontringarna som vi hade i höstas med bra tryck i första- och andrafas.

Olivia Löfqvist och hennes lagkamrater avslutar helgen med en svår uppgift när H65 Höör gästar Sparbanken Skåne Arena. SM-finalisterna från i fjol har hittat storformen och tagit sex segrar i rad.

– Det kommer att bli en jättetuff match. Det blir mycket hårdare än senast där H65 förmodligen komma att springa ännu mer och vara tuffare bakåt nu. Ola Månsson har en förmåga att få ihop det till slut. De började sådär och har nu blivit bättre för varje match. Jag tror att H65 Höör kommer att ligga i toppen när serien är slut.

Vad vill du se från ditt lag?
– Vi måste smälla på bakåt och vara disciplinerade framåt. Vi får inte bjuda på några tekniska fel så att de får kontra på oss. Det är vad H65 vill göra och som de är bra på.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.