Olivia Löfqvist inför Drott

Efter två raka bortasegrar avslutar LUGI gruppspelet i ATG Svenska cupen mot HK Drott hemma i Sparbanken Skåne Arena.
– Vi ska få till en bra prestation matchen igenom, säger Olivia Löfqvist.

Försäsongen är avklarad och LUGI har inlett tävlingssäsongen med två raka segrar mot BK Heid och Ystads IF i nystartade ATG Svenska cupen.

– Vi har gjort det bra hittills. Två vinster är inget vi ska klaga på även om prestationen senast mot Ystad var lite varierande. Det var mycket upp och ner men mot Heid spelade vi bra hela matchen, dock saknade de några bärande spelare. Vi har gjort många bra saker i cupen, men det finns också saker som kan bli bättre, säger Olivia Löfqvist.

Vilka saker kan ni förbättra?
– Framförallt är det att ha fokus matcherna igenom. Det var bra periodvis mot Ystad, men när vi tappar koncentration och går utanför ramarna straffar det sig direkt. När vi möter lag i SHE kommer det att slå hårdare mot oss.

Den 23-åriga lagkaptenen gör sin sjunde säsong för LUGI och i cupspelet har hon varit lagets bästa målskytt hittills. Löfqvist har gjort 17 mål på två matcher och känner sig redo inför en ny säsong.

– Det har varit en bra sommar för min del och det känns bra att köra igång. I de två första cupmatcherna har vi sprungit mycket och det har gjort att jag fått fler lägen än i vanliga fall. Det känns kul.

Hur är känslan inför seriestarten i SHE?
– Jag har en bra känsla. Vi har ett gött gäng där alla är träningsvilliga och gör sitt bästa. Jag tror att det kommer gå bra för oss, men det kommer nog att ta längre tid än tidigare. Vi har många unga spelare som kommer att få större roller och det kommer att ta lite tid. Men jag är övertygad om att det kommer bli bra.

LUGI toppar sin grupp i ATG Svenska cupen och är redan klara för slutspel inför den avslutande matchen mot HK Drott. Det gör att laget kan kliva in avslappnat när de återvänder till Sparbanken Skåne Arena för första gången den här tävlingssäsongen.

– Vi går in för att vinna matchen, helt klart. Sedan vill vi få till en prestation över hela matchen och inte periodvis. Detta blir en match där säker att kommer att få spela, och att det blir första hemmamatchen i Sparbanken Skåne Arena på ett tag blir roligt, avslutar Olivia Löfqvist.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.