Oliver Olsson inför semifinalen mot Amo

Dags för semifinal i ATG Svenska cupen där LUGI ställs mot allsvenska Amo. För Oliver Olsson innebär det ett speciellt dubbelmöte med klubben han lämnade i somras.
– Man trodde inte att man skulle få komma tillbaka till Amokabelhallen så snabbt, säger LUGI:s vänstersexa.

LUGI kommer från ett starkt dubbelmöte med IFK Skövde där man tog två poäng hemma och fixade en poäng på bortaplan efter Theo Übelackers hårda skott i slutsekunderna.

– Jag tycker att vi har gjort det bra i båda matcherna. Vi har varit stabila bakåt och får bra hjälp av Victor Hedberg i målet. På hemmaplan gjorde vi en riktigt bra match och i måndags stod vi också för en stark insats. Tre av fyra poäng i de här matcherna är vi nöjda med, säger Oliver Olsson.

Oliver Olsson kom till LUGI inför säsongen och har gjort 17 ligamål i den vinröda tröjan hittills.

– Det har funkat bra både på och utanför planen hittills. Jag har kommit in i laget bra och tagit chansen när jag fått den. Jag vill hjälpa laget och har bidragit så gott som jag kan.

Hur ser du på din sportsliga start i LUGI?
– Det har gått lite som jag väntade mig. Det är kul att vara tillbaka i Handbollsligan och på min position är det bra konkurrens mellan mig och Axel Andersson. Vi gör vårt bästa så att båda utvecklas och det funkar jättebra. Man vill såklart alltid spela mer, men jag är nöjd så här långt.

Nu väntar ett nytt dubbelmöte på kort tid – den här gången mot allsvenska Amo i semifinalerna av ATG Svenska cupen och för Oliver Olsson blir matcherna extra speciella. Vänstersexan spelade fyra säsonger för Amo innan han bytte till LUGI i somras.

– Det ska bara ska bli kul att möta dem. Man trodde inte att man skulle få komma tillbaka till Amokabelhallen så snabbt. Jag har spelat där i fyra säsonger och förhoppningsvis blir det ett positivt möte när jag kommer tillbaka. Amo har gjort det bra både i allsvenskan och i cupen. De ser vassa ut, så vi måste verkligen gå in med allt vi har för att vinna.

Du känner till Amo bättre än de flesta. Vad är det som gör att de tagit sig till semifinal?
– Sedan jag spelade där har de nästan plockat in en helt ny uppställning. Men de har en förstasexa som är bra och har nästan ett komplett lag. ”Stocken” styr och ställer och han är en duktig tränare som fått ihop det bra. Amo kämpar verkligen för varandra och det har tagit dem långt.

Ligger pressen på LUGI eftersom det skiljer en division?
– Det vet jag inte riktigt. Amo har slagit flera lag från Handbollsligan i cupen, så jag vet inte vilket lag som är favorit. Jobbet ska göras och målet är att vinna imorgon.

Din förre tränare Andreas Stockenberg är en stor profil i svensk handboll. Vad har du att säga om honom?
– Jag hade ”Stocken” i fyra säsonger och har bara gott att säga om honom. Han är en vinnare som gör allt för sitt lag och printar in det i spelarna. Han är en riktigt duktig tränare.

Vad går ni in med för målsättningar i det här semifinalmötet?
– Målet är att gå så långt som möjligt. Vi har tagit oss till semifinal och då vill man såklart ta sig hela vägen. Vi går in för att göra en bra match imorgon och i returmötet i Lund. Jag hoppas att vi drar det längsta strået och tar oss till final.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.