Ofelia Shoai Hallberg 100 matcher i LUGI

Att spela 100 tävlingsmatcher för LUGI är ganska ovanligt, speciellt om man är tjej. Att göra det på sin fjärde säsong är ännu mer ovanligt men Ofelia har klarat av det.

Ofelia började spela för LUGI 2020. Hon kommer från grannklubben H43. Hon spelade sin första match mot Höörs HK H 65 den 15 sept 2020. Sitt första mål blev till i nästkommande match mot Skara HF den 26 sept. Det blev ett mål i denna match. Första säsongen blev det 22 matcher och 20 mål. Och då ska vi veta att hon konkurrerade med bl a Olivia Löfqvist. Fram till dagens datum har Ofelia spelat 100 matcher och gjort 198 mål. Vem vet, kanske det blir mål nr 200 i nästa match. Denna säsong har Ofelia spelat 19 matcher och gjort 64 mål. Hennes position är M6 och vi som följt LUGI under några år vet vilken kämpe det är på linjen. Jag kan inte rekommendera någon att ställa sig i motståndarlaget på samma position.

Vad säger Ofelia själv om tiden i LUGI?

”Jag trivs bra i LUGI. Det har varit lite omtumlande med förändringar i tränarteamet men jag tror fortfarande på oss och det. Sedan är det så att jag som många andra längtar efter att bli proffs.”

Vad gör du förutom spelar handboll?

”Jag arbetar på ett forskningsföretag med administration. Min arbetstid är 50 %.”

Har du någon särskild match i ditt minne?

”En match som jag aldrig glömmer var en kvartsfinal mot Kungälv. Det var den tredje och avgörande kvartsfinalen och vi vann med 1 mål. Jag gjorde själv 5 mål i den matchen. (9 april 2022). Det var då vi hade ett starkt lag med bl a Olivia Löfqvist.”

Du har gjort 198 mål. Är det något du minns mer än andra?

”Det var i årets segermatch mot VästeråsIrsta. Jag satte segermålet i sista sekunderna. Det var härligt!

Vi gratulerar Ofelia till 100 matcher samt tackar för pratstunden. Hon får gärna spela 100 matcher till i LUGI.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Not: Tävlingsmatcher är seriematcher, kval och slutspel samt cupmatcher

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.