Ofelia Hallberg inför returen mot Kristianstad.

LUGI åkte på en riktig stjärnsmäll i första kvartsfinalen mot Kristianstad HK. Men enligt mittsexan Ofelia Hallberg är deras uppgift inför lördagens returmatch långt i från omöjlig.

– Det är absolut inte avgjort. Vi kommer gå in med inställningen att göra allting för att försöka gå vidare, säger Hallberg.

Med förlustsiffrorna 23–37 har LUGI en brant uppförsbacke att klättra i returmatchen med Kristianstad HK. Mittsexan Ofelia Hallberg menar att det mesta gick snett för de vinröda i den första kvartsfinalen.

– Det var under all kritik. Vi måste bli bättre på att respektera varandra och våra avtal. Man får rannsaka sig själv efter en sådan svag prestation, säger Hallberg som menar att Lugi förlorade matchen i sitt försvarsspel.

– Jag tycker alla handbollsmatcher avgörs i försvarsspelet. Om man inte lyckas där blir resultatet som senast, säger hon.

Hur resonerar ni inför lördagens returmatch?

– Att det är 60 minuter kvar och absolut inte avgjort. Vi kommer gå in med inställningen att göra allting för att försöka gå vidare. Oavsett om det räcker eller inte vill vi visa det. Det ska synas på oss.

Men det svaga försvarsspelet senast är inte LUGI:s enda bekymmer. Skadeproblematiken i laget har också satt sina spår. Senast skadade sig både mittnian Emma Navne och lagkaptenen Olivia Löfqvist. Dessutom är skytten Cecilie Bjerre borta sedan tidigare.

– Det är oroväckande såklart. Det är en stor omställning att tappa bärande spelare. Men vi får göra det bästa av situationen, menar 18-åriga Hallberg som själv tog plats i månadens lag i SHE i september.

– Ja, jag har fått mycket speltid vilket är kul. Jag tycker jag fångar många bollar och rör mig mycket.

Det måste vara tacksamt att få så mycket speltid trots din ringa ålder?

– Ja, absolut. Det är jättekul.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.