Oavgjort borta mot Hallby i SHE

Andra matchen i SHE för säsongen innebar den första poängen för LUGI’s del när man i bortamatchen mot nykomlingen Hallby fick med sig en poäng via 25-25. Lite bittert ändå när man ledde med fem mål när det återstod ca 9 minuter.

LUGI fick en bra start på matchen. Ledning med 7-3 efter dryga 9 minuter trots en del skott både utanför och i trävirket. Hallby kom dock tillbaka efter att det gått lite grus i LUGI-maskineriet och efter 20 minuter var det helt jämnt och Kenneth Andersson såg sig tvingad att ta lagets första timeout. Efter en fortsatt jämn halvlek, så gick ändå gästerna till pausvila i ledning med 13-12. Lite upp och lite ner i det vinröda spelet, men det såg ändå bättre ut än i första matchen. Tyvärr skadade sig LUGI’s Kajsa Lindeberg i slutet av första halvlek, när hon trampade snett. Förhoppningsvis bara en stukning, så att vi får se henne på planen snart igen.

Även i andra halvlek fick gästande LUGI en bra start med tre raka mål. Efter 38 minuter var LUGI-ledningen 17-13 och det såg riktigt förtroendeingivande ut, samtidigt som hemmalaget inte fick ordning på sitt spel. Mycket av det berodde också på ett bra försvarsspel av bortalaget och att Hanna Popaja i målet kom igång ordentligt. Två missade LUGI-straffar gjorde dock att det kändes ovisst ända in i det sista.

Med 9 minuter kvar hade LUGI dock ryckt åt sig en femmålsledning, men Hallby reste sig än en gång och gjorde fyra raka mål. Och som vanligt blev slutet dramatiskt. Vid 24-25 missade LUGI ett friläge från linjen och istället kunde hemmalaget kvittera när det endast återstod ett par sekunder.

Kenneth Andersson och LUGI Dam fick med sig en poäng från mötet med Hallby (arkivbild)

Såklart surt att tappa poäng i slutsekunderna, men via både toppar och dalar, så får man nog ändå säga att ett oavgjort resultat var rättvist. Med lite flyt, så hade båda poängen hamnat i Lund, men hemmalaget ska ha en eloge för sin kämpaglöd, samtidigt som man nog tackar sin målvakt, Christina Lövgren Hallberg lite extra för hennes insats. Med en räddningsprocent på 42, så var hon en starkt bidragande orsak till att Hallby fick med sig den ena poängen.

LUGI, då? Jo, som sagt, både toppar och dalar. Stundtals helt ok spel både framåt och bakåt, men alldeles för många missade lägen.

Cecilie Bjerre fick juryns pris som LUGI’s bästa spelare idag. 7 mål kom från Bjerres bössa, medan vi noterade fyra mål från både Cornelia Dahlström och Isabelle Gulldén. Gulldén torde vara en aning mer nöjd idag än efter förra matchen. Idag var det inte ”katastrof”, som hon tydligt uttryckte efter matchen mot Kristianstad. Men visst finns det mer att ge, både från henne och resten av laget.

Närmast väntar det skånederby mot H65 för LUGI. Den matchen spelas i Idrottshallen i Lund på torsdag kl 20:00.