Ny uddamålsförlust för LUGI

Inför dagens ödesmatch i Handbollsligan, så skiljde det 3 poäng mellan LUGI och Aranäs. Nu skiljer det endast en poäng. Detta efter att HK Aranäs vunnit dagens batalj med 26-25. Ytterligare en uddamålsförlust för LUGI, alltså. Och var det spännande i botten innan, så blev det ju ännu värre nu…

Säsongens hittills viktigaste match? Jo, det kan man nog skriva under på. Och visst var det lite nervöst och darrigt från båda lagen i inledningen. Jämnt var det också. 7-7 efter 15 minuter visade ljustavlan. Då hade bland annat LUGI’s målvakter hunnit med två straffräddningar. Trots det, så kunde inte hemmalaget få till något målmässigt övertag. I paus var ställningen 13-13. Hemmalagets bästa målskytt under första halvlek var Axel Månsson med sina 4 mål. Axel Andersson stod för 3 mål och passerade därmed 300 mål i den vinröda tröjan.

Andra halvan inledde gästerna bäst. LUGI var målösa i nästan 6 minuter och då hade Aranäs hunnit näta 4 gånger. En liten uppförsbacke för hemmalaget, alltså. Men man kämpade och kämpade och man hade också flera chanser att komma ikapp och efter dryga 25 minuter, så var man ikapp till 23-23. Upplagt för en rysare på slutet igen, alltså. Och visst blev det så! Med en minut kvar, så var bortalaget i ledning med 25-24. Ett tveksamt bortdömt mål av hemmalaget i läget innan hade betytt likaläge, men istället tog bortalaget vara på tillfället och gjorde 26-24 innan Adam Wennerholm fastställde slutresultatet till 25-26 och ytterligare en sur uddamålsförlust fick läggas till handlingarna.

Visst tycker man ibland att oturen grinar oss i ansiktet. Så också idag. Trots att spelet stundtals höll hög klass med fart och fläkt, så blev dipparna några för många mot ett Aranäs som också kämpar för sin överlevnad i Handbollsligan. Glädjande var ändå att se att man kämpade och gav allt in i det sista. Visst var LUGI värda minst en poäng idag, men den mindre bra inledningen av andra halvlek blev till slut avgörande. Vi på läktaren (1423) hjälpte också till så gott vi kunde.

André Tuzov valdes till hemmalagets bästa spelare. Absolut välförtjänt! 6 mål idag överglänstes dock av Axel Månsson, som nätade hela 8 gånger.

Redan på onsdag väntar nästa viktiga match för Vinrött. Då kommer HK Malmö till Arenan. Matchstart kl 19.