Ny tränarkonstellation för Damerna

LUGI Dam har under hösten haft en tuff resa i Handbollsligan Dam där varken resultat eller prestation har speglat den egna förväntan som laget har på sig själva.

Omständigheterna har varit flera med skador, stolpe ut och ett tufft ekonomiskt utgångsläge när säsongen startade.

För att få ny energi, nya tankar och ge laget en möjlighet att prestera bättre under den sista delen av säsongen så har ledarstaben och klubbledning haft en diskussion hur detta bäst kan uppnås. 

I samråd med klubben har huvudtränare Timo Glave därför beslutat att ta ett steg tillbaka och under de kommande matcherna lämna stafettpinnen till assisterande tränaren Mads Lyhne Nielsen som då tar över som tf. huvudtränare. Han kommer att taktiskt backas upp av Johan Zanotti, som är en välkänd LUGI-profil. Johan kommer framförallt finnas som bollplank till Mads, men också bidra med att hålla i träningar, videoanalys och spelarnas förberedelser kring matcherna som kommer. 

Vi vill tacka Timo Glave för tiden som huvudtränare som med ett varmt LUGI-hjärta räckte upp handen i våras när LUGI i ett väldigt ansträngt läge vände sig inåt för att hitta tränarkompetens. Han kommer nu fortsätta sin tränargärning i klubbens yngre åldrar precis som tidigare. 

På söndag klockan 16:00 möter LUGI Dam Skuru på hemmaplan och då kommer Mads Lyhne Nielsen stå som tf. huvudtränare för första gången. 

Assisterande tränare Mads Lyhne Nielsen tar över som tf. huvudtränare för LUGI Dam.
Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.