Ny knapp förlust för LUGI

Nya, viktiga poäng, stod på spel när LUGI besökte Västerås på söndagen. Efter ledning i paus för LUGI, så blev det tyvärr ännu en knapp förlust. Hemmalaget vann med 26-23 efter att man var det klart bättre laget i andra halvlek. Surt med ännu en förlust, men tyvärr märktes det att man kom med en tunn trupp idag. Skador och sjukdomar fortsätter att spöka för vinrött.

Nyförvärvet Sabina Jacobsen gjorde debut i LUGI-tröjan och inledde som mittnia i frånvaro av bland andra Cecilie Bjerre och Nora Adébo. Och efter 9 minuter kom första (och dagens enda) målet fram till 4-4. Och LUGI inledde också piggt och hade ledning med 7-5 när hemmalaget tog sin första timeout efter dryga 13 minuter. Men LUGI gjorde en fortsatt bra insats och ledde i paus med 15-13, en ledning som kanske borde varit ännu större. I alla fall enligt Cornelia Dahlström, som inte var helt nöjd, trots ledningen.

– Vi kunde gjort det ännu bättre, sa Cornelia till C More. Cornelia, som trivdes med att spela sidan om Sabina Jacobsen och tyckte att det funkade bra trots att dom bara tränat ihop i en knapp vecka.                                                                                                                             Som helhet, ändå ett stort steg framåt om man jämför med förra matchen mot VästeråsIrsta, då man föll hemma med 13 mål, 22-35.

Ofelia Hallberg gjorde 4 mål i matchen (arkivbild)

Andra halvlek inleddes bra av gästerna, men hemmalaget segade sig ikapp till 18-18 med 4 raka mål. Och LUGI fick inte spelet att stämma alls och Kenneth Andersson tog två timeouter tätt efter varandra för att försöka få ordning på spelet igen. Men de flesta gångerna kom inte LUGI till ordentliga avslut och de tekniska felen blev tyvärr lite för många när tröttheten kom smygande ju längre matchen led. LUGI fick dock chansen att kvittera i slutet vi ställningen 24-23 i hemmafavör, men tyvärr sköts straffen utanför målet och hemmalaget avslutade med att göra matchens två sista mål fram till 26-23.

Som sagt, ännu en sur och knapp förlust och fortsatt en elfteplats i tabellen. Dock ska man ta med sig den första halvleken, där man faktiskt gjorde det riktigt bra. Nu orkade man inte hela matchen och det har ju sin förklaring när man tvingas att gå runt på så få spelare. Ingen skugga ska falla på de som var på planen. Stundtals bra spel och bakåt funkade det också hyfsat.

Cornelia Dahlström blev LUGI’s och matchens bästa målskytt med sina 8 mål.

Nu väntar två hemmamatcher. På torsdag spelar LUGI mot Skara. Och den 20/1 möter man Kungälv. Förhoppningsvis får man tillbaka en del spelare till dessa matcher.