Niometerstalangen Rasmus Nilsson förlänger med LUGI

Rasmus Nilsson fick ifjol ett U-kontrakt med LUGI och nu ett år senare är det ett A-lagskontrakt som är underskrivet!

18-årige Rasmus Nilsson har gradvis jobbat sig uppåt i LUGI’s niometers hierarki och tar alltså nu en bofast plats i A-truppen. Han har tagit ett stort ansvar i Farmen och placerade sig högt i skytteligan div.1 södra.

Rasmus har tidigare haft en framgångsrik karriär som ungdomsspelare i H43 Lund där det blivit flera SM-medaljer.

Efter flytten till LUGI har utvecklingen fortsatt åt rätt håll och ska man tro LUGI’s sportchef Kenneth Andersson var det ingen tvekan om att Rasmus skulle göras till en permanent medlem av A-truppen.

”Rasmus debuterade redan under den gångna säsongen i handbollsligan och var precis så respektlös som vi förväntade oss. Rasmus är en spelare med god fysik och stor vilja  som går alltid rakt på mål. Han är också en god försvarsspelare som kan spela både tvåa och trea, men framförallt har han den där extra förmågan att göra mål som kan vara svår att träna sig till.

Vi ser stora möjligheter att Rasmus utvecklas ytterligare och då kommer han definitivt bli en stor tillgång för LUGI i många år framöver”, säger Kenneth.

”Jag tycker det ska bli spännande att få spela mer i Handbollsligan nästa säsong och få chansen att utvecklas och bygga vidare på den grund jag fått under mina ungdomsår. Vi är ett bra gäng och jag trivs väldigt bra i laget. Jag tror vi kan få ihop något riktigt bra de närmaste åren, säger Rasmus Nilsson”

Rasmus Nilssons nya kontrakt sträcker sig över tre år.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.