Nikola Stefanovic ny M6 från Serbien

Det sista nyförvärvet i herrlaget som presenteras är Nikola Stefanovic. Men Nikola är den som haft längst resa till Lund och LUGI. Både i längd i kilometer men kanske framför allt i kultur. Nikola kommer från Serbien.

Nikola är 19 år nu. Hans moderklubb heter R K Loznica Loznica. Den senaste klubben som Nikola spelat i innan LUGI är R K Spartak Subotica. De spelar i högsta ligan i Serbien.

Nikola spelar på positionen M6.

Är det skillnad mellan den serbiska och svenska ligan är en naturlig fråga till Nikola.

–        Man tränar mer seriöst här i Sverige. Och spelet är både mer tekniskt och snabbare också menar Nikola.

Det är ju ett stort steg att ta att flytta hemifrån sitt land, familj och vänner när man är 19 år. Eller?   Jag flyttade från min hemstad när jag var 14 så det är inget problem nu.

–        Jag flyttade från min hemstad när jag var 14 så det är inget problem nu.

Varför Sverige och LUGI?

–        Jag har ett mål att bli bättre. Och när jag fick denna chansen så måste jag ta den. Nu är planen 3 år i LUGI och det tror jag är en bra förberedelse för nästa steg i min handbollskarriär. Mitt första mål är att landa rätt och bli en bättre spelare.

Och Nikola har tydligen fått et bra intryck av sin flytt.

–        Allt är ju nytt här. Jag tycker om Sverige och Lund och LUGI. Så det har blivit en bra start.

Nikola bor tillsammans med Philip och Fredrik nu. Det finns också en plan att Nikola ska lära sig svenska för att lättare kommunicera med både lagkamrater och andra i Sverige.

Vi kommer att följa Nikolas utveckling och hoppas att det blir enligt hans tankar. Välkommen till Sverige, Lund och LUGI.

Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.